Pasta met nduja – romig, pittig en snel klaar

Pasta met nduja – romig, pittig en snel klaar
Direct naar recept
avondeten
Italiaans
Deze tijd ben jij bezig: 10 minuten
Totale bak/stoof tijd: 25 minuten
Deze romige pasta met nduja is een snelle favoriet hier thuis. Pittig, vol van smaak en klaar binnen 30 minuten. Ideaal dus voor drukke dagen.

Deze pasta met nduja maken wij regelmatig als we zin hebben in iets pittigs dat toch romig en makkelijk is. Je zet het binnen 30 minuten op tafel en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Ideaal voor drukke doordeweekse dagen, maar het is ook lekker genoeg voor een uitgebreid etentje in het weekend.

Ben jij net zoals ons ook dol op lekkere pastagerechten? Bekijk dan ook eens onze romige pasta met prei, spek en Boursin of maak een heerlijke pasta Carbonara. Allebei makkelijk, romig en boordevol smaak.

Pasta met nduja een eenvoudig en romig recept

Nduja: de pittige smaakmaker die je pasta verandert

Nduja is een pittige, smeerbare worst uit Calabrië in Italië. Dankzij de rode pepers en specerijen heeft het een uitgesproken smaak, waardoor je in één klap veel smaak toevoegt aan je pastasaus. Het wordt gemaakt van fijngemalen varkensvlees, vet en zout, en is heerlijk smeuïg.

Wij gebruiken het niet alleen voor in pasta’s, maar smeren het ook in een tosti of als smaakmaker bij andere gerechten. Probeer bijvoorbeeld ook eens het lekkere recept van onze ravioli met spinazie en nduja. Wij zijn in ieder geval groot fan van deze heerlijke worst 😋

Tips voor de lekkerste pasta met nduja

  • Minder pittig? Gebruik wat minder nduja of voeg extra kookroom toe als je niet van al te pittig houdt. Zo maak je het gerecht ook kindvriendelijk.
  • Extra smaak? Een scheutje rode of witte wijn in de saus geeft meteen extra veel smaak. Even laten pruttelen en klaar..
  • Varieer met groenten? Geen fan van Italiaanse roerbakgroenten? Vervang dit door verse spinazie, courgette of een mix van champignons.
  • Wat eet je erbij? Serveer de pasta met knapperig stokbrood en een simpele salade caprese. Zo maak je er een complete Italiaanse maaltijd van.

Recept romige pasta met nduja

pasta met nduja

Romige pasta met nduja

Deze romige pasta met nduja is een snelle favoriet hier thuis. Pittig, vol van smaak en klaar binnen 30 minuten. Ideaal dus voor drukke dagen.
5
Print Recept Pinterest Bewaar in jouw kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Italiaans
Trefwoord: avondeten, makkelijke avondmaaltijd, pasta, pasta recepten, romige spaghetti, snel, spaghetti
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten)

Pasta

  • 300 gram pasta ik gebruik spaghetti
  • 1 groentebouillonblokje

Romige pastasaus met nduja

  • 250 gram half om half gehakt
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 15 gram verse basilicum grof gehakt
  • 250 gram cherry tomaatjes gehalveerd
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroenten 400 gram
  • 70 gram tomatenspuree
  • 40 gram nduja ik gebruik uit een potje
  • 250 milliliter kookroom
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel suiker is optioneel
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • olijfolie

Extra's

  • geraspte kaas soort naar eigen smaak

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met het groentebouillonblokje. 
    TIP: bekijk eventueel ons artikel: hoe kook je pasta

Maak de romige pastasaus

  • Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de uien kort aan. Voeg het gehakt toe samen met de knoflook, oregano, zwarte peper, zout en nduja en bak tot het gehakt goudbruin is. 
  • Voeg dan de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de zak roerbakgroenten en tomaatjes toe, zet het vuur iets lager en laat 5-7 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
  • Voeg dan de kookroom en 2/3 van de basilicum toe en roer goed door elkaar. Meng vervolgens de gekookte pasta door de saus. 
  • Schep de pasta over 4 borden, verdeel de rest van de basilicum eroverheen en bestrooi met geraspte kaas. Eet smakelijk 😋
  • TIP: wil je dit recept lacatosevrij maken? Gebruik dan een plantaardige kookroom.
Pasta met nduja – romig, pittig en snel klaar
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Veelgestelde vragen over pasta met nduja

Waar koop je nduja?

Nduja is te koop bij Italiaanse speciaalzaken, maar tegenwoordig ook bij supermarkten zoals Jumbo en Albert Heijn (XL). Online bestellen kan natuurlijk ook.

Is nduja heel pittig?

Ja, nduja is behoorlijk pittig door de rode pepers. Gelukkig heeft het ook een volle, romige smaak die goed in balans is. Je kunt het milder maken met wat extra room.

Kan ik deze pasta ook zonder gehakt maken?

Zeker! Laat het gehakt weg of vervang het door vegetarisch gehakt, linzen of fijngehakte champignons.

Welke pasta is lekker bij nduja?

Wij gebruiken graag spaghetti, maar ook penne, rigatoni of zelfs verse ravioli zijn heerlijk bij deze saus. Kies wat je lekker vindt!

Hoe bewaar ik restje en kan ik het van te voren klaarmaken?

Bewaar restjes in een afgesloten bakje in de koelkast en eet ze binnen 2 dagen op. Opwarmen kan in de magnetron of in een pan met een scheutje water. De saus kun je ook een dag van tevoren maken.

Onze favoriete pittige pasta

Wanneer wij iets lekkers willen eten wat snel klaar is, dan maken wij regelmatig deze romige pasta met nduja klaar. Hopelijk ga jij er net zo van genieten als wij thuis regelmatig doen. Wil je meer pasta recepten inspiratie? Neem dan zeker een kijkje bij al onze andere pasta recepten.

 

 

5 from 1 vote
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties
  1. Vandaag heb ik dit gerecht uitgeprobeerd, het pittige in combinatie met het romige is heerlijk. Zeer geslaagd dit recept 👍

  2. Beste Gert-Jan,
    Jeej! wat ontzettend leuk om te lezen dat je dit recept zo lekker vond.

    Smakelijke groetjes
    Marie Louise