Ontdek deze romige pasta met nduja, een pittige en smaakvolle Italiaanse worst die je saus een heerlijke kick geeft! Snel, simpel en vol smaak zit deze avondmaaltijd.
Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met het groentebouillonblokje. TIP: bekijk eventueel ons artikel: hoe kook je pasta
Maak de romige pastasaus
Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de uien kort aan. Voeg het gehakt toe samen met de knoflook, oregano, zwarte peper, zout en nduja en bak tot het gehakt goudbruin is.
Voeg dan de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de zak roerbakgroenten en tomaatjes toe, zet het vuur iets lager en laat 5-7 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
Voeg dan de kookroom en 2/3 van de basilicum toe en roer goed door elkaar. Meng vervolgens de gekookte pasta door de saus.
Schep de pasta over 4 borden, verdeel de rest van de basilicum eroverheen en bestrooi met geraspte kaas. Eet smakelijk 😋
TIP: wil je dit recept lacatosevrij maken? Gebruik dan een plantaardige kookroom.