Pulled chicken in ketjap saus: zoet en pittig. Deze pulled chicken is de laatste tijd met stip op nummer 1 binnengekomen van onze favoriete recepten. Niet alleen wij zijn inmiddels helemaal verknocht aan deze kip maar mijn ouders zijn ook al helemaal om! Inmiddels hebben ze deze kip al een paar keer bij ons gegeten. Mijn ouders hebben ons de afgelopen tijd enorm geholpen met het klussen in onze tuin en dan verdienen ze het natuurlijk wel om daarna iets lekkers voorgeschoteld te krijgen 😉
Maak gerust een dubbele portie want de volgende dag is de kip misschien nog wel lekkerder. Voor dit recept gebruik ikzelf graag kippendijen ipv kipfilet. Door kippendijen te gebruiken krijg je echt een super malse pulled chicken.
Ikzelf gebruik afwisselend water of kokosmelk voor deze kip in ketjapsaus. Wanneer je water gebruikt proef je meer de ketjap en de pit van de sambal. Wanneer je kokosmelk gebruikt, krijg je juist weer een heerlijke romige saus. Op deze manier kan je lekker afwisselen en zal dit recept je niet gaan vervelen.
Wij houden van redelijk pittig maar ben jij zelf niet zo’n pittige eten gebruik dan gewoon minder sambal of laat de sambal helemaal achterwege uit het recept.
BEWAAR ONDERSTAANDE FOTO OP JE EIGEN PINTEREST PAGINA:
Recept pulled chicken in ketjap saus: zoet en pittig!
Pulled chicken in zoet-pittige ketjapsaus
Equipment
- stoofpan
Ingrediënten
- 750 gram kippendijfilet
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 rode uien in dunne halve ringen gesneden
- 2 trostomaten in kleine stukjes gesneden
- 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sambal badjak flinke eetlepel gebruiken
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel laospoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 eetlepel honing
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper
- snufje zout optioneel
- 250 milliliter water of kokosmelk
Instructies
- Bestrooi de kip met een flinke snuf vers gemalen zwarte peper en een snufje zout aan beide kanten. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in de stoofpan. Bak de kippendijfilet in porties rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan.
- Verhit eventueel opnieuw een scheutje olie en bak de uien met de tomaat, gember en de knoflook voor ongeveer 3-5 minuten tot de uien goed glazig zijn. Voeg de paprikapoeder, laospoeder, gemalen koriander, honing, ketjap manis, sojasaus en sambal toe en bak dit kort mee. Voeg het water toe (of kokosmelk) en roer dit goed door.
- Leg de kip terug in de pan en laat het geheel voor 30 minuten pruttelen. (geen deksel op de pan doen) Haal de kip na 30 minuten uit de pan en trek met twee vorken (of vork en mes) uit elkaar. Doe de kip terug in de pan en bak nog even op redelijk hoog vuur zodat de saus iets kan indikken.
- TIP: soms verliest kip heel veel vocht en blijft de saus erg waterig. Voeg dan eventueel een maïzena papje toe. Meng 1 tl met een heel klein scheutje water en roer dit door de saus.
zoet-pittige pulled chicken
De kinderen smullen ook van deze kip in ketjapsaus. Serveer de kip met bijvoorbeeld rijst, komkommer en wortel in zuur, een gekookt eitje en bestrooi eventueel met een beetje fijngehakte bosui en seroendeng. Ook erg lekker is om deze kip te eten bij friet of op een stokbroodje met kaas en deze even kort verwarmen in de oven tot de kaas gesmolten is.
TIP: eet je liever dit recept vegetarisch? Vervang de kippendijfilet dan voor jackfruit of vegetarische kip.
Andere lekkere pulled chicken recepten:
- Klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan
GUESADILLA’S MET PITTIGE PULLED CHICKEN:
FRIET MET PULLED CHICKEN EN CHILISAUS:
BROODJE PULLED CHICKEN:
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken
Heerlijk! Favoriet bij ons.
Beste Karin, dank je wel voor dit leuke berichtje 🙂 Wat leuk om te lezen dat dit recept zo goed in de smaak valt bij jullie thuis.