Trefwoord: ketjap, kip in ketjap, kip in ketjapsaus, pulled chicken
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 40 minutenminuten
Totale tijd: 50 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Equipment
stoofpan
Wat heb je nodig (ingrediënten)
750gramkippendijfilet
4teentjes knoflookfijngehakt
2rode uienin dunne halve ringen gesneden
2trostomatenin kleine stukjes gesneden
3centimeterverse gembergeschild en geraspt
4eetlepelsketjap manis
2eetlepelssojasaus
1eetlepelsambal badjakflinke eetlepel gebruiken
1theelepelgemalen koriander
1theelepellaospoeder
2theelepelspaprikapoeder
1eetlepelhoning
flinkesnufvers gemalen zwarte peper
snufje zoutoptioneel
250milliliterwaterof kokosmelk
Zo maak je het (bereidingswijze)
Bestrooi de kip met een flinke snuf vers gemalen zwarte peper en een snufje zout aan beide kanten. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in de stoofpan. Bak de kippendijfilet in porties rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan.
Verhit eventueel opnieuw een scheutje olie en bak de uien met de tomaat, gember en de knoflook voor ongeveer 3-5 minuten tot de uien goed glazig zijn. Voeg de paprikapoeder, laospoeder, gemalen koriander, honing, ketjap manis, sojasaus en sambal toe en bak dit kort mee. Voeg het water toe (of kokosmelk) en roer dit goed door.
Leg de kip terug in de pan en laat het geheel voor 30 minuten pruttelen. (geen deksel op de pan doen) Haal de kip na 30 minuten uit de pan en trek met twee vorken (of vork en mes) uit elkaar. Doe de kip terug in de pan en bak nog even op redelijk hoog vuur zodat de saus iets kan indikken.
TIP: soms verliest kip heel veel vocht en blijft de saus erg waterig. Voeg dan eventueel een maïzena papje toe. Meng 1 tl met een heel klein scheutje water en roer dit door de saus.