Deze plaattaart met appel, peer, Licor 43 en amandelspijs is echt een feestje om te eten. Dit recept is eigenlijk per toeval ontstaan. Ik had een enorme baaldag en mega trek in iets zoets. (dat hebben wij vrouwen dan 😉 ) We hadden niets meer lekkers in huis en ik had ook geen zin om naar de supermarkt te gaan. Wel had ik nog appels, peren, bladerdeeg en een blok amandelspijs in huis. De amandelspijs had ik nog van vorig jaar in huis met Sinterklaas, deze was dus nog maar net houdbaar. Een plaattaart moest het gaan worden! Super makkelijk en snel om te maken en kan nooit mislukken. Nu wordt natuurlijk alles lekkerder met een scheutje alcohol, dus het idee om scheutje Licor 43 toe te voegen was zo geboren. Wil jij een lekker nagerecht maken waarvoor je niet lang in de keuken hoeft te staan, dan moet je echt eens deze appel-peren plaattaart maken.
Recept appel peren plaattaart
appel – peren plaattaart met Licor 43 en spijs
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 2 appels in dunne plakjes gesneden
- 2 peren in dunne plakjes gesneden
- 1 theelepel Kaneel
- 3-4 eetlepels Licor 43
- 300 gram amandelspijs
- 1 ei geklutst
- 1 eetlepel suiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de rol bladerdeeg met het bakpapier op een bakplaat. Meng het spijs met een half geklutst ei en kneed dit goed door elkaar. Meng de plakjes appel en peer met 3 of 4 eetlepels Licor 43, 1 tl kaneel en 1 eetlepel suiker.
- Verdeel het spijs over het bladerdeeg. (zorg ervoor dat de randen open blijven) Leg de plakjes appel en peer over het spijs. Vouw de randen iets naar binnen. Bestrijk dit met het geklutste ei. Bak de appel-peren plaattaart in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Bestrooi eventueel met een klein beetje amandelschaafsel.