Kruidige winterse limonade met peer

Kruidige winterse limonade met peer

Een limonade is echt niet alleen maar een typisch zomerdrankje. Deze kruidige winterse limonade met peer kan je ook prima in de winter drinken. Deze limonade breng je namelijk op smaak met echte winterse smaken zoals steranijs, kaneel en gember. Om de limonade helemaal tot zijn recht te laten komen, is het wel belangrijk om de limonade de tijd te geven om te kunnen trekken. Maak de limonade met perensiroop dus gerust een paar uur van te voren klaar.

Van de Boom heeft aan ons gevraagd of wij met hun siropen verschillende recepten willen maken. Van de Boom wil namelijk laten zien dat je met een limonadesiroop namelijk veel meer kan dan alleen maar water toevoegen. Afgelopen zomer maakte wij al een heerlijke limonade variant met hun smaak Groene Thee Citrus en een heerlijke Panna Cotta.

Vandaag heb ik het recept voor je van een kruidige winterse limonade met peer. Gemaakt met de perensiroop van Van de Boom. Er komen ook nog andere lekkere recepten aan met de smaken Mango, Aardbei/Framboos en Rood Fruit.

TIP: ben je net zoals ons een liefhebber van pittig? Dan is het ook lekker om wat plakjes rode peper toe te voegen.

recept winterse limonade met peer

perensiroop limonade van Van de Boom

Kruidige winterse limonade met peer

geniet in de winter van een heerlijke kruidige limonade met peer, steranijs, kaneel en gember.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: drankje
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: limonade, limonadesiroop, perensiroop, winterse limonade
Voorbereidingstijd: 1 minuut
Bereidingstijd: 4 minuten
1 uur
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 1 liter

Ingrediënten

  • 125 milliliter perensiroop van Van de Boom
  • 1 liter water
  • 3 stuks steranijs
  • 2 stuks kaneelstokjes
  • 5 plakjes gember ongeveer 0,5 cm dik
  • 1 peer in plakjes optioneel

Instructies

  • Schenk in een karaf 125 ml siroop met 1 liter koud water. Leg hierin de plakjes gember, steranijs en kaneelstukjes. Laat minimaal 1 uur staan in de koelkast.
  • Serveer eventueel met een plakje peer en ijsblokjes.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

winterse limonade met perensiroop

Jan Willem vindt deze limonade variant gelukkig ook erg lekker. Hij heeft heeft de hele maand oktober geen alcohol gedronken (stoptober) en op deze manier is dat ook goed vol te houden. De steranijs in combinatie met de kaneel en gember geeft de limonade een heerlijke en spannende smaak.

Perensiroop limonade van Van de Boom

Aan de siropen van Van de Boom zijn géén kunstmatige kleur-, smaakstoffen toegevoegd. De siropen bevatten 85% fruit. Uit 1 fles siroop kun je 30 glazen limonade halen. Deze perensiroop smaakt ook echt naar peer. Nu is het natuurlijk ontzettend leuk om recepten te bedenken maar ik moet wel eerlijk bekennen dat deze siroop gewoon zo met alleen water erbij ook echt heel erg lekker is. Ik had verwacht dat de limonade chemisch mierzoet zou zijn maar dat is hij absoluut niet. Natuurlijk is de limonade zoet maar hij heeft juist ook iets fris in zich. Ook lekker is om de siroop met bruiswater aan te lengen en dan wat schijfjes peer en gember toe te voegen.