Pizza met courgette en champignons

Pizza met courgette en champignons

Pizza met courgette en champignons. Deze pizza is echt super lekker, super simpel en eten wij bijna iedere week wel een keertje.

pizza met courgette en champignons

Pizza met courgette en champignons

Pizza is bij ons thuis altijd een favoriet gerecht. Soms wil ik alleen iets anders dan de traditionele toppings als ham of salami. Amaranthe heeft het liefst dat we pizza bestellen… waarvan de naam een grote stad in Amerika is 😉 Zelf ben ik daar niet zo’n enorme fan van.

Eén van mijn persoonlijke favoriete toppings momenteel is deze pizza met courgette en champignons. En voordat je denkt…dit is wel heel simpel…waarom schrijf je dit überhaupt uit? Ik breng de plakjes courgette en champignons natuurlijk nog wel op smaak.

Ik meng de courgette en champignons met een gedroogde oregano, peper, zout, chilivlokken, extra vierge olijfolie en citroensap. Hierdoor krijgt alles een heerlijke frisse en zomerse smaak!

Oude kaas en mozzarella

Meestal gebruik je op een pizza mozzarella. Ik gebruik als zoutige tegenhanger ook nog geraspte oude kaas. Zo heb je het zoutige van de oude kaas en de romigheid van de mozzarella.

Naast oude kaas en mozzarella kun je natuurlijk ook andere kazen gebruiken om je pizza mee te beleggen. Probeer bijvoorbeeld eens geitenkaas voor een romige smaak, blauwe kaas voor een pittige twist, feta of Parmezaanse kaas voor een hartige en zoute smaak.

Experimenteer dus vooral met verschillende kazen om de perfecte combinatie voor jouw pizza te vinden.

TIP: gebruik het liefst geraspte mozzarella die je kant en klaar koopt in de supermarkt, deze verliest namelijk geen vocht en smelt beter op je pizza.

Kant en klare pizzabodem gebruiken?

Oké, ik speel steeds vaker vals. Misschien val ik nu enorm door de mand maar dat is dan maar zo. Ook ik heb als “foodblogger” echt niet altijd zin en tijd om alles helemaal zelf te maken.

Als je weinig tijd hebt maar toch wilt genieten van een heerlijke zelfgemaakte pizza, zijn kant-en-klare pizzabodems echt wel een handige optie. Deze bodems zijn verkrijgbaar in de meeste supermarkten en besparen je echt enorm veel tijd in de keuken.

De bodems zijn al voorgebakken, dus je hoeft ze alleen nog maar te beleggen met je favoriete ingrediënten en af te bakken volgens de instructies op de verpakking.

Als je nu wel zin en tijd hebt dan kan je natuurlijk ook gewoon wel zelf je pizzabodem en pizzasaus maken.

Recept pizza met courgette en champignons

pizza met champignons en courgette

Pizza met courgette en champignons

Beleg je pizza eens met heerlijke courgette, champignons, oude kaas, mozzarella, rucola en heerlijke pijnboompitten.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Italiaans, Nederlands
Trefwoord: champignons, courgette, mozzarella, oude kaas, pijnboompitten, pizza, pizza maken
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 pizza’s

Ingrediënten

  • 2 pizzabodems met saus kant en klaar of zelfgemaakt
  • 1/2 courgette in dunne plakjes gesneden
  • 125 gram kastanjechampignons in dunne plakjes gesneden
  • 75 gram geraspte mozzarella
  • 125 gram oude kaas geraspt
  • 1/2 citroen sap nodig
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 1,5 theelepel gedroogde oregano + iets extra
  • snuf chilivlokken
  • handje pijnboompitten
  • handje rucola
  • extra vierge olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor volgens de gebruiksaanwijzing van je pizza naar keuze.
  • Meng de plakjes courgette met een scheutje extra vierge olijfolie, citroensap, peper, zout, gedroogde oregano en chilivlokken.
  • Beleg de pizza’s met de oude kaas en geraspte mozzarella. Leg daarop de plakjes courgette en champignons. Bestrooi eventueel met een extra snuf versgemalen zwarte peper en gedroogde oregano. 
  • Bak de pizza’s in de oven goudbruin. (tijd is afhankelijk van het soort pizzabodem)
  • Bak ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Bestrooi wanneer de pizza’s klaar zijn de pizza met de pijnboompitten en een handje rucola. 
  • Eet smakelijk!
  • TIP: bak de volgende dag eventueel een heerlijke omelet de overgebleven courgette en champignons. Breng de omelet op smaak met dezelfde specerijen als je nu bij de pizza doet. Bestrooi de omelet eventueel nog met geraspte kaas en je hebt een heerlijke "restjes" maaltijd!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Probeer ook eens crème fraîche ipv tomatensaus

Een lekkere variant op de traditionele tomatensaus is het gebruik van crème fraîche als basis voor je pizza. Crème fraîche voegt een romige en milde smaak toe die goed samengaat met de courgette, champignons en kruiden.

Smeer gewoon een laag crème fraîche over de pizzabodem en beleg het met de rest van de ingrediënten volgens het recept. Het resultaat is ook een heerlijke pizza met een zijdezachte textuur en een subtiele romige smaak.

Pizza met courgette en champignons

pizza maken met courgette en champignons

Deze pizza met courgette en champignons is hopelijk een lekkere variant aan je manier pizzarepertoire 😉 Of je nu kiest voor kant-en-klare pizzabodems of zelfgemaakte deeg en sauzen, je zet met deze toppings een heerlijke avondmaaltijd op tafel.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken

.