Pasta roomsaus met courgette, champignons en spek

Pasta roomsaus met courgette, champignons en spek
Deel met je vrienden:

Dit is echt absoluut één van mijn favoriete pasta’s. Trouwens niet alleen die van mij. Ook onze oudste dochter Beaudine is helemaal verzot op deze pasta. Deze pasta met een witte wijn roomsaus, courgette, champignons, tomaatjes, bacon en lekker veel kaas is echt onwijs lekker! Een heel groot voordeel van deze pasta is dat hij super makkelijk te maken is en dat je met 25-30 minuten aan tafel kan. Ik voeg altijd een flinke scheut witte wijn toe maar je kan eventueel ook een klein beetje water toevoegen om de saus iets dunner te maken. De witte wijn zorgt wel voor een vollere diepere smaak 🙂 

Recept pasta roomsaus

pasta roomsaus

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram pasta
  • olijfolie
  • 1 bakje kastanje champignons in kwarten gesneden
  • 1 courgette in stukken gesneden
  • 100 gram ontbijtspek in plakjes in stukjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerrie poeder
  • 1 theelepel nootsmuskaat
  • zwarte peper/ zout
  • 1/2 bosje vers gehakte peterselie fijn gehakt
  • 1 groente bouillonblokje
  • scheut witte wijn
  • 150 snoep tomaatjes gehalveerd
  • 50-75 gram parmezaanse kaas geraspt
  • 1 bakje (185gram) roomkaas naturel

Instructies

  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Ga ondertussen verder met het maken van de saus.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de uien met ontbijtspek, sambal, peper, zout, paprikapoeder, kerriepoeder en het bouillonblokje. Voeg de knoflook, champignons en courgette toe en bak tot de champignons beginnen te kleuren. Voeg de roomkaas toe en roer dit even goed door. Voeg dan een flinke scheut witte wijn (of klein beetje water) toe en 1 tl nootmuskaat. Roer ook dit goed door en voeg dan de vers gehakte peterselie en de tomaatjes toe. Laat de saus een paar minuten op middelhoog vuur pruttelen. (3 minuten) Voeg dan de pasta toe en meng deze goed door de saus. Bestrooi met flink wat geraspte Parmezaanse kaas en eventueel met nog wat peterselie.

 

Maak je pasta roomsaus gezonder

Ik houd mijzelf graag voor de gek door te zeggen dat deze pasta roomsaus helemaal zo ongezond nog niet is. Er zit courgette in, champignons, tomaat en verse kruiden. De roomkaas, spek en witte wijn vergeten voor het gemak maar eventjes. Wil je wel echt een gezonde variant? Gebruik dan een volkoren pasta en een light roomkaas. Ik vind persoonlijk de structuur voor de light roomkaas alleen echt niet lekker. Daarom let ik liever overdag ietsjes op, dan dat ik dit tijdens mijn avondeten moet doen.

Heerlijk met lekker veel Parmezaanse kaas. Niet alleen mijn favoriete pasta maar ook die van Beaudine.
Deze pasta met witte wijn roomsaus is echt ontzettend lekker. Kruidig, pittig en romig…een smaakexplosie in je mond!
2 Comments

Comments are closed.