pittig gebakken rookworst met ui en ketjap

pittig gebakken rookworst met ui en ketjap

In plaats van rookworst te wellen in heet water, kan je ook eens deze pittig gebakken rookworst met ui en ketjap maken. Behalve dat het echt super lekker is, is het ook nog eens veel sneller klaar. Wij eten de gebakken rookworst met ui en ketjap graag bij een andijviestamppot. Uiteraard kan iedere andere stamppot natuurlijk ook. De volgende keer ga ik het ook eens proberen te maken met groenten en rijst. Ik denk namelijk dat het op die manier ook erg lekker is.

recept pittig gebakken rookworst

pittig gebakken rookworst met ui en ketjap

pittig gebakken rookworst met 2 soorten sambal

3.55 van 33 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische, Nederlandse
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 7 minuten
Porties: 1 rookworst

Ingrediënten

  • 1 stuk (285gr) rookworst in plakjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel bruine suiker
  • olie
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan. Fruit de uien met de knoflook, sambal oelek, sambal badjak, bruine suiker en een snufje peper/zout. Voeg de plakjes rookworst toe en bak even 2-3 minuutjes mee. Voeg de ketjap manis toe en bak nog even 1 minuut mee.
  • Serveer de pittig gebakken rookworst bij een heerlijke stamppot. Wil je meer pit? Voeg dan meer sambal toe.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: wil je nu iets meer saus/jus? Voeg dan een scheutje heet water toe.

Indische rookworst

pittig gebakken rookworst met ui en ketjap. Rookworst met een Indisch tintje.

Als het aan Beaudine ligt, dan eten we voortaan bij iedere stamppot alleen nog deze rookworst. Nu is dat natuurlijk absoluut geen straf maar ik heb nog wel een paar andere ideetjes ook. Als ik daarmee klaar ben, dan kunnen we gaan kijken welke variant het lekkerste is!

pittige gebakken rookworst met ui en ketjap gecombineerd met andijviestamppot

Als je ons langer volgt, dan kan het je niet ontgaan zijn dat andijviestamppot absoluut een favoriet van ons is. Het knapperige van de andijvie gecombineerd met het romige van de aardappelpuree. Echt zo lekker! Helemaal als je het eet met deze pittig rookworst. Een stamppot moet niet te gezond zijn 😉 In deze versie ging dus spekjes, roomboter, kaas en melk.