pittig gebakken rookworst met 2 soorten sambal

pittig gebakken rookworst met 2 soorten sambal
Deel met je vrienden:
pittig gebakken rookworst met ui en ketjap

pittig gebakken rookworst met 2 soorten sambal

3.89 van 9 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische, Nederlandse
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 7 minuten
Porties: 1 rookworst

Ingrediënten

  • 1 stuk (285gr) rookworst in plakjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel bruine suiker
  • olie
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan. Fruit de uien met de knoflook, sambal oelek, sambal badjak, bruine suiker en een snufje peper/zout. Voeg de plakjes rookworst toe en bak even 2-3 minuutjes mee. Voeg de ketjap manis toe en bak nog even 1 minuut mee.
  • Serveer de pittig gebakken rookworst bij een heerlijke stamppot. Wil je meer pit? Voeg dan meer sambal toe.