pittig gebakken rookworst met 2 soorten sambal
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 1 rookworst
Ingrediënten
- 1 stuk (285gr) rookworst in plakjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel sambal badjak
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel bruine suiker
- olie
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
Instructies
- Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan. Fruit de uien met de knoflook, sambal oelek, sambal badjak, bruine suiker en een snufje peper/zout. Voeg de plakjes rookworst toe en bak even 2-3 minuutjes mee. Voeg de ketjap manis toe en bak nog even 1 minuut mee.
- Serveer de pittig gebakken rookworst bij een heerlijke stamppot. Wil je meer pit? Voeg dan meer sambal toe.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer
Lekker pittig en weer eens wat anders.
Deze rookworst blijft hier thuis echt grote favoriet 🙂