andijviestamppot met ras el hanout

andijviestamppot met ras el hanout

andijviestamppot met ras el hanout

4 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Afrikaanse, Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen geschild en in kleinere stukken gesneden
  • 150 gram rauwe andijvie fijngesneden
  • 150 milliliter lauwwarme melk of koud als je geen tijd hebt
  • 50 gram roomboter op kamertemperatuur
  • snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 75 gram belegen kaas in blokjes gesneden
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 300 gram kipgehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika fijngesneden
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 2 theelepels sambal badjak minder als je niet van pittig houdt
  • gebakken uitjes
  • nootmuskaat
  • 1 theelepel paprikapoeder

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar en giet deze af. Meng de aardappelen met de lauwwarme melk en 50 gram roomboter. Stamp dit tot een smeuïge puree. Voeg de fijngesneden andijvie toe en roer dit goed door de aardappelpuree. Breng op smaak met een snuf peper, zout en nootmuskaat. Roer er de kaasblokjes doorheen en klaar is je andijviestamppot.
  • Ondertussen dat de aardappels op het vuur staan, maak je de pittige ras el hanout kipgehakt mengsel klaar: verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien met knoflook, 2 tl ras el hanout kruiden, 1 tl paprikapoeder en 1,5 tl sambal badjak. Voeg het gehakt toe met de paprika en bak op middelhoog vuur tot het gehakt gaar is.
  • Meng het gehaktmengsel door de andijviestamppot en serveer met flink wat gebakken uitjes.