4wilde perziken (mag ook gewone perzik zijn)in plakjes gesneden
IJSTHEE
1litergekookt water
1zakjetheeik gebruikte Engelse Melange
ijsblokjes
Instructions
De siroop die je gaat maken is genoeg voor 3-4 liter ijsthee. Breng 200 gram suiker met 250 milliliter water, sap van 1/2 citroen en de plakjes perzik aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 2-3 minuten pruttelen. (de suiker moet gesmolten zijn). Zet dan het vuur uit en laat 30 minuten afkoelen. Giet de siroop in een weckpot met de perziken erbij. (de siroop is ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast)
Kook ondertussen 1 liter water. Giet het water in een kan en hang 5 minuten het zakje thee erin. Haal het zakje na 5 minuten eruit. Voeg ongeveer 10 eetlepels van de perzik siroop toe. (meer als je de ijsthee zoeter wilt hebben) Zet de ijsthee in de koelkast.
Wanneer de ijsthee helemaal afgekoeld is, is hij klaar om geserveerd te worden. Doe in een groot glas een flinke hoeveelheid ijsblokjes. Giet de ijsthee erbij met eventueel wat extra plakjes perzik of citroen. Garneer met een blaadje munt.