Pasteitjes met vegan champignon ragout. Dit recept leent zich uitstekend als voorgerecht tijdens de feestdagen. Echter eten wij pasteitjes gewoon het hele jaar door. Heerlijk in het weekend met een kom soep erbij.
Vegan ragout met champignons
Ben je geen “echte” vegan dan klinkt dit recept misschien een spannend. Dit is echter totaal niet nodig! De ragout is super simpel zelf te maken.
Om het recept vegan te maken hoef je verder ook geen vreemde ingrediënten in huis te halen. De basis van de ragout is namelijk margarine, bloem, water en een groentebouillonblokje.
Welke champignons gebruiken
Persoonlijk vind ik het lekker om de ragout met kastanje champignons te maken. Deze champignons zijn iets steviger van structuur en hebben een heerlijke nootachtige smaak.
Je zou uiteraard ook gewoon witte champignons kunnen gebruiken. Wil je een luxere ragout maken dan zou je ook een paddenstoelen mix kunnen gebruiken.
Eet jij net zoals ons graag gerechten met champignons? Probeer dan ook eens de volgende recepten. Pizza met champignons, Orzo in tomatensaus met gegrilde groenten of maak de vegetarische spaghetti met champignon-roomsaus
Kruidige vegan champignon ragout
Om de ragout te maken maak je eerst een simpele ragout. Vervolgens meng je de ragout met kruidig gebakken champignons. De champignons bak je namelijk met een uitje, knoflook, gedroogde peterselie, kerriepoeder, paprikapoeder en zwarte peper.
Op deze manier krijgt je champignon ragout super veel smaak! Wil je een meer “herfst ragout” maken? Vervang dan de gedroogde peterselie voor gedroogde (of verse) tijm.
Recept pasteitjes met vegan champignon ragout
Pasteitjes met vegan champignons ragout
Ingrediënten
- 50 gram margarine
- 5 eetlepels bloem
- 500 milliliter heet water
- 1 groentebouillonblokje
KRUIDIGE CHAMPIGNONS
- 500 gram kastanje champignons in stukjes gesneden (of plakjes)
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snufje zout optioneel
- snuf pul biber of chilivlokken
OVERIGE
- pasteibakjes die van Jos Poell zijn helemaal vegan
- peterselie fijngehakt (optioneel)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Los het bouillonblokje op in het hete water.
- Verwarm in een koekenpan de roomboter, voeg de bloem toe en roer dit goed door elkaar met een garde. (gebruik het liefst een plastic garde vanwege je pan) Voeg beetje bij de beetje de bouillon toe en roer dit met een garde goed door elkaar zodat je geen klontjes krijgt. Breng de saus aan de kook, zet het vuur vervolgens lager en laat 7-10 minuten pruttelen.
BAK ONDERTUSSEN DE CHAMPIGNONS
- Verwarm in een andere koekenpan nog een klont plantaardige roomboter. Fruit hierin de uien met de knoflook en een snuf peper en zout. Voeg de champignons toe samen met de kerriepoeder, paprikapoeder en gedroogde peterselie. Bak tot de champignons goudbruin zijn.
- Meng de gebakken champignons door de ragout. Breng de ragout eventueel nog verder op smaak met peper en/of zout.
- Bak de pasteitje in de oven volgens de gebruiksaanwijzing. Druk het bovenkantje naar onderen en schep rijkelijk de ragout in de bakjes. Eet smakelijk!
- Bestrooi eventueel vlak voor serveren de pasteitjes met fijngehakte peterselie en/of pul biber.
Pasteitjes met vegan champignon ragout
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken