pastasalade met gerookte kip

pastasalade met gerookte kip
Deel met je vrienden:

Deze pastasalade met gerookte kippesto en pijnboompitten is super lekker, gezond en ook heel makkelijk klaar te maken. Pasta staat bekend om een dikmaker te zijn en daarom willen tegenwoordig veel mensen geen pasta meer eten. Zonde! Als je volkoren pasta gebruikt en geen enorme hoeveelheden vette kaas eroverheen strooit dan is pasta juist heel gezond. Pasta past dus prima in een gezonde levensstijl. Deze pastasalade zal misschien niet voor iedereen een avondvullende maaltijd zijn. Serveer er dan bijvoorbeeld een stokbroodje met kruidenkaas of kruidenboter bij. Dan past het alleen wel weer iets minder in een gezonde levensstijl…

recept pastasalade met gerookte kip

pastasalade met gerookte kip, pesto en pijnboompitten

3.55 van 11 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Lunch
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram volkoren penne
  • 1 stuk gerookte kip in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 flinke eetlepels groene pesto
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie extra vierge
  • 80 gram pijnboompitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 6 stuks zongedroogde tomaten fijngesneden
  • snufje zeezout
  • snufje gemalen zwarte peper
  • snufje chilivlokken
  • 1 zak veldsla

Instructies

  • Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af en spoel met koud water. Besprenkel met olijfolie tegen het plakken.
  • Bak de pijnboompitten even kort in een koekenpan tot ze beginnen te kleuren
  • Meng in een grote kom de penne met de groene pesto
  • Voeg de kappertjes, zongedroogde tomaat, gerookte kip en veldsla toe en meng dit voorzichtig met je handen
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie
  • Schaaf er de Parmezaanse kaas overheen en bestrooi met de pijnboompitten en pompoenpitten
  • Breng op smaak met een snufje gemalen zwarte peper, zeezout en chilivlokken voor wat pit!

 

Pastasalade met gerookte kip, pesto en pijnboompitten. Zo is de salade ook erg lekker om te eten. Serveer hem dan eventueel lauwwarm.
Wil je hem echt als een salade eten, maak hem dan verder af met bijvoorbeeld veldsla. Een andere slasoort die jij lekker vindt kan natuurlijk ook.
Dit ziet er toch super gezond en lekker uit! Wij houden van pittig, dus ik strooi er nog extra veel chilivlokken en zwarte peper overheen.