Deze pastasalade met gerookte kip, pesto en pijnboompitten is super lekker, gezond en ook heel makkelijk klaar te maken. Pasta staat bekend om een dikmaker te zijn en daarom willen tegenwoordig veel mensen geen pasta meer eten. Zonde! Als je volkoren pasta gebruikt en geen enorme hoeveelheden vette kaas eroverheen strooit dan is pasta juist heel gezond. Pasta past dus prima in een gezonde levensstijl. Deze pastasalade zal misschien niet voor iedereen een avondvullende maaltijd zijn. Serveer er dan bijvoorbeeld een stokbroodje met kruidenkaas of kruidenboter bij. Dan past het alleen wel weer iets minder in een gezonde levensstijl…
recept pastasalade met gerookte kip
pastasalade met gerookte kip, pesto en pijnboompitten
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 personen
Ingrediënten
- 300 gram volkoren penne
- 1 stuk gerookte kip in stukjes gesneden
- 2 eetlepels kappertjes
- 3 flinke eetlepels groene pesto
- parmezaanse kaas
- olijfolie extra vierge
- 80 gram pijnboompitten
- 50 gram pompoenpitten
- 6 stuks zongedroogde tomaten fijngesneden
- snufje zeezout
- snufje gemalen zwarte peper
- snufje chilivlokken
- 1 zak veldsla
Instructies
- Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af en spoel met koud water. Besprenkel met olijfolie tegen het plakken.
- Bak de pijnboompitten even kort in een koekenpan tot ze beginnen te kleuren
- Meng in een grote kom de penne met de groene pesto
- Voeg de kappertjes, zongedroogde tomaat, gerookte kip en veldsla toe en meng dit voorzichtig met je handen
- Besprenkel met extra vierge olijfolie
- Schaaf er de Parmezaanse kaas overheen en bestrooi met de pijnboompitten en pompoenpitten
- Breng op smaak met een snufje gemalen zwarte peper, zeezout en chilivlokken voor wat pit!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer