Pasta ovenschotel met spinazie en kip. Een heerlijke comfort food ovenschotel die ook nog eens super makkelijk te maken is.
pasta ovenschotel
Ik kreeg pas geleden de vraag hoe het komt dat wij zo “slank” blijven met alles wat we eten. Deze pasta ovenschotel met spinazie en kip zou bijvoorbeeld caloriearm kunnen zijn maar ja…. een beetje (lees: veel) kaas maakt het natuurlijk wel allemaal veel lekkerder.
Dat Jan Willem zo slank blijft is niet zo gek. Hij sport best wel veel….normaal gesproken dan. Nu ik dit zo opschrijf besef ik me dat hij steeds vaker ook smoezen heeft om niet te gaan sporten hahaha. Ik heb echt jaaaaaaaaren niets aan sport gedaan. Maar…..sinds een klein maandje ga ik samen met een vriendin iedere woensdagochtend trouw naar Zumba. Super leuk om te doen, een beetje schudden met je billen. (grapje)
Daarbij lopen wij veel met onze hond Boyd. Als je dus zorgt voor regelmatige beweging, dan kan je best veel eten zonder aan te komen.
Ga na het eten van deze heerlijke ovenschotel dus een frisse neus buiten halen, dan kan je lekker veel geraspte kaas gebruiken 😉
Welke kruidenroomkaas gebruiken
Onze jongste dochter is helemaal verzot op Boursin dus meestal gebruik ik Boursin en dan de smaak knoflook en fijne kruiden. Je zou echter ook prima een huismerk kruidenroomkaas kunnen gebruiken.
Ben jij net zoals ons ook gek op kruidenroomkaas? Probeer dan ook eens de spaghetti met Boursin en verse worst, hartige taart met Boursin en prei of maak de broccoli ovenschotel met gehakt en Boursin.
*Uiteraard kan je bij alle recepten de Boursin vervangen voor een huismerk kruidenroomkaas
recept pasta ovenschotel met spinazie en kip
pasta ovenschotel met spinazie en kip
Ingrediënten
- 350 gram penne
- 1/2 groentebouillonblokje
- 2 kipfilets in blokjes gesneden
- 300 gram spinazie
- 2 bosuitjes fijngesneden
- 1 ui fijngenipperd
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 rode paprika in kleine stukjes gesneden
- 150 gram kruidenroomkaas
- 250 gram kastanje champignons in partjes gesneden
- 65 gram pijnboompitten
- 100 gram geraspte kaas ik gebruik extra belegen kaas
- 1/2 bol mozzarella
- snufje peper en zout
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
Instructies
- Kook de penne met een 1/2 bouillonblokje gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
- Bestrooi de gesneden kip met peper, zout, chilipoeder, kerriepoeder en paprikapoeder. Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de kip rondom goudbruin. Voeg de uien (niet te bosui), de knoflook, paprika en champignons toe. Voeg als de champignons bruin beginnen te kleuren de spinazie toe en laat deze iets slinken.
- Voeg dan de kruidenroomkaas toe en roer alles goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met een snufje peper en/of zout. Voeg de gekookte penne toe en roer deze door de saus.
- Doe de penne in de ovenschaal. Verdeel de bosui, geraspte kaas en stukjes mozzarella eroverheen. Bestrooi met de pijnboompitten en bak de ovenschotel voor 10-15 minuten in de oven.
Pasta ovenschotel gezonder maken
Mmmm deze ovenschotel is me toch een partij lekker! Doe jij wel aan de lijn gebruik dan een 30+ kaas en eventueel een light variant kruidenroomkaas. Vervang de gewone penne voor een volkoren variant. Zo kan je toch genieten en beperk je de calorie inname.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken