Een makkelijke en snelle maaltijd! Dat is deze pasta met tonijn roomsaus zeker. Dat is het voordeel van een pasta gerecht. Je eet altijd lekker en het staat in een mum van tijd op tafel. De bedoeling was eigenlijk om spinazie aan het gerecht toe te voegen maar tijdens het koken kwam ik erachter dat ik de spinazie vergeten was te kopen. Super dom natuurlijk! Gelukkig had ik wel een zak andijvie in de koelkast liggen. Dus om nog een beetje gezond te eten, maakte ik er een simpele andijvie salade bij.
Met het uitschrijven van het recept kwam ik erachter dat het recept wel heel erg lijkt op een eerder recept wat ik gemaakt heb voor de blog. De basis is precies hetzelfde, alleen gebruik ik in dat recept andere groenten en een andere soort pasta. Voor deze pasta gebruikte ik Trottole all’uovo. Dit is een spiraalvormige pasta, waardoor de saus zich heel goed hecht. Ondanks dat het recept op elkaar lijkt, smaakte het wel heel anders. Dat is het leuke van koken….kleine aanpassingen zorgen voor een heel andere smaakbeleving.
Recept pasta met tonijn roomsaus
pasta met tonijn roomsaus
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 300 gram trottole all’uove pasta of andere pasta naar keuze
- 1 grote ui in halve ringen
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1/2 rode peper fijngehakt
- 250 gram cherry tomaten gehalveerd
- 1/2 eetlepel sambal badjak
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel gedroogde provencaalse kruiden
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 2 blikjes tonijn in olie blikjes van 145 gram per stuk
- 250 milliliter slagroom
- snuf nootmuskaat
- 100 gram geraspte extra belegen kaas
- handje verse petereselie fijngehakt
Instructies
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak ondertussen de tonijn-roomsaus klaar: Verhit een scheutje olijfolie extra vierge in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook, peper, zout, rode peper, honing, sambal badjak en Provencaalse kruiden. (ongeveer 3 min) Voeg de tonijn toe en bak kort mee op redelijk hoog vuur voor 1-2 minuutjes. Voeg de slagroom en de gehalveerde cherry tomaten toe en laat 10 minuutjes pruttelen. Deksel niet helemaal gesloten op de pan. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met een snuf nootmuskaat en eventueel extra peper en/of zout. Meng de pasta erdoorheen en serveer met de geraspte kaas.
- TIP 1: Als je net zoals ons van pittig houdt….bestrooi de pasta dan ook met een snuf extra chilivlokken of fijngesneden rode peper. TIP 2: Serveer de pasta met een frisse salade
makkelijke en snelle avondmaaltijd
Een heerlijk frisse en zomerse maaltijd is deze pasta met een tonijn roomsaus. Ik vind het persoonlijk erg lekker om ook nog een beetje extra gehalveerde cherry tomaatjes over de pasta te serveren. Het warme romige van de pasta in combinatie met het koude frisse van de rauwe tomaat…mmmmm…echt heel lekker! Uiteraard bestrooi ik vlak voor serveren de pasta met flink wat extra peper en chilivlokken.
Ik gebruikte ditmaal voor de pasta een tonijn in zonnebloemolie. Hierdoor krijg je een zalvige saus. De andijvie salade hield ik echt mega simpel. Meng een beetje andijvie met olijfolie extra vierge, tomaat, komkommer, peper, zout, chilivlokken, beetje citroensap en vlak voor serveren leg ik er nog blokjes mozzarella of fetakaas bij. Uiteraard kan je ook gewoon sla gebruiken.