pasta met tonijn in roomsaus

pasta met tonijn in roomsaus

Deze pasta met tonijn in roomsaus is echt weer een super makkelijke maaltijd die met 20-25 minuutjes bij je op tafel kan staan. En ja, dat is inclusief hak en snij werk 😉 Wij houden erg van de smaak van tonijn, dus ik heb twee blikjes gebruikt. Je zou het echter ook gewoon met 1 blikje afkunnen.

Ik krijg vaak de vraag als ik tonijn gebruik in recepten of ik tonijn op water of olie gebruik. Het is maar net waar ik zin in heb! Het voordeel van tonijn op water is dat hij wat droger is en meer “tonijn smaak” heeft. Die op olie is zachter van smaak en geeft in warme bereidingen een mooie structuur. Voor dit recept heb ik beide varianten gebruikt. Het merk wat ik gebruik wisselt ook. Diegene die in de aanbieding is koop ik. Met al die verbouwingen thuis, moeten we natuurlijk wel op de kleintjes letten. (grapje natuurlijk)

recept pasta met tonijn in roomsaus

Recept Afdrukken
vlinderpasta met tonijn in roomsaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Keuken Italiaanse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10-15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Keuken Italiaanse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10-15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak ondertussen de tonijn-roomsaus klaar: Verhit een scheutje olijfolie extra vierge in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook en een snuf peper/zout. Zet het vuur hoger en voeg de courgette, champignons, honing, sambal badjak en provencaalse kruiden toe. Bak dit tot de champignons goudbruin beginnen te kleuren (ongeveer 5-7 minuten). Zet het vuur ietsjes lager. Voeg 1 flinke eetlepel bloem toe en bak dit kort mee. Voeg dan de tonijn toe samen met de slagroom en de doperwtjes. Laat dit een paar minuutjes pruttelen. Breng op smaak met peper en/of zout.
  2. Schep de pasta door de roomsaus en bestrooi eventueel met een klein beetje verse peterselie en een snufje chilivlokken. Serveer met een vers gebakken focaccia.
Deel dit Recept

TIP: Ook lekker is om er een ovenschotel van te maken. Beetje geraspte kaas eroverheen, oven voorverwarmen op hetelucht 180 graden en dan 10 minuutjes bakken. Een dag van te voren klaarmaken is ook geen probleem!

vlinderpasta met tonijn

recept pasta met tonijn in roomsaus met courgette, champignons en doperwtjes

Deze pasta met tonijn in roomsaus is niet eens zo heel ongezond. Ja, er gaat slagroom in maar ik gebruikte geen kaas en er gaat een hele courgette in met behoorlijk veel doperwtjes. Nu is geraspte kaas eroverheen wel erg lekker hoor 😉 Dus let je verder niet op de lijn….strooi gerust eroverheen!

recept pasta met tonijn in roomsaus met courgette, champignons en doperwtjes

Oké, op deze foto word de pasta iets minder gezond. Ik maakte er namelijk ook nog een focaccia bij. In plaats van knoflook en rozemarijn smeerde ik het deeg dit keer in met olie, heel klein beetje tomatenpuree (aangelengd met water), gedroogde Provencaalse kruiden, geraspte kaas, peper, zout en een snuf chilivlokken. Super lekker om ook in de saus te dopen.

probeer ook eens onderstaande recepten