Deze pasta met tonijn in roomsaus is echt weer een super makkelijke maaltijd die met 20-25 minuutjes bij je op tafel kan staan. En ja, dat is inclusief hak en snij werk π Wij houden erg van de smaak van tonijn, dus ik heb twee blikjes gebruikt. Je zou het echter ook gewoon met 1 blikje afkunnen.
Ik krijg vaak de vraag als ik tonijn gebruik in recepten of ik tonijn op water of olie gebruik. Het is maar net waar ik zin in heb! Het voordeel van tonijn op water is dat hij wat droger is en meer “tonijn smaak” heeft. Die op olie is zachter van smaak en geeft in warme bereidingen een mooie structuur. Voor dit recept heb ik beide varianten gebruikt. Het merk wat ik gebruik wisselt ook. Diegene die in de aanbieding is koop ik. Met al die verbouwingen thuis, moeten we natuurlijk wel op de kleintjes letten. (grapje natuurlijk)
recept pasta met tonijn in roomsaus
pasta met tonijn roomsaus
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediΓ«nten
- 300 gram trottole allβuove pasta of andere pasta naar keuze
- 1 grote ui in halve ringen
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1/2 rode peper fijngehakt
- 250 gram cherry tomaten gehalveerd
- 1/2 eetlepel sambal badjak
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel gedroogde provencaalse kruiden
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 2 blikjes tonijn in olie blikjes van 145 gram per stuk
- 250 milliliter slagroom
- snuf nootmuskaat
- 100 gram geraspte extra belegen kaas
- handje verse petereselie fijngehakt
Instructies
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak ondertussen de tonijn-roomsaus klaar: Verhit een scheutje olijfolie extra vierge in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook, peper, zout, rode peper, honing, sambal badjak en Provencaalse kruiden. (ongeveer 3 min) Voeg de tonijn toe en bak kort mee op redelijk hoog vuur voor 1-2 minuutjes. Voeg de slagroom en de gehalveerde cherry tomaten toe en laat 10 minuutjes pruttelen. Deksel niet helemaal gesloten op de pan. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met een snuf nootmuskaat en eventueel extra peper en/of zout. Meng de pasta erdoorheen en serveer met de geraspte kaas.
- TIP 1: Als je net zoals ons van pittig houdt….bestrooi de pasta dan ook met een snuf extra chilivlokken of fijngesneden rode peper. TIP 2: Serveer de pasta met een frisse salade
TIP: Ook lekker is om er een ovenschotel van te maken. Beetje geraspte kaas eroverheen, oven voorverwarmen op hetelucht 180 graden en dan 10 minuutjes bakken. Een dag van te voren klaarmaken is ook geen probleem!
vlinderpasta met tonijn
Deze pasta met tonijn in roomsaus is niet eens zo heel ongezond. Ja, er gaat slagroom in maar ik gebruikte geen kaas en er gaat een hele courgette in met behoorlijk veel doperwtjes. Nu is geraspte kaas eroverheen wel erg lekker hoor π Dus let je verder niet op de lijn….strooi gerust eroverheen!
OkΓ©, op deze foto word de pasta iets minder gezond. Ik maakte er namelijk ook nog een focaccia bij. In plaats van knoflook en rozemarijn smeerde ik het deeg dit keer in met olie, heel klein beetje tomatenpuree (aangelengd met water), gedroogde Provencaalse kruiden, geraspte kaas, peper, zout en een snuf chilivlokken. Super lekker om ook in de saus te dopen.
probeer ook eens onderstaande recepten
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/indische-pulled-chicken-pittig-en-zoet/” target=_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pasta-met-geroosterde-tomaten-uit-de-oven/” target=_blank]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/orzo-salade-met-gerookte-zalm/” target=_blank]