300gramtrottole all’uove pastaof andere pasta naar keuze
1groteuiin halve ringen
3teentjesknoflookfijngehakt
1/2rode peperfijngehakt
250gramcherry tomatengehalveerd
1/2eetlepelsambal badjak
1eetlepelhoning
1eetlepelgedroogde provencaalse kruiden
flinke snufvers gemalen zwarte peper en zout
2blikjes tonijn in olieblikjes van 145 gram per stuk
250milliliterslagroom
snufnootmuskaat
100gramgeraspte extra belegen kaas
handjeverse petereseliefijngehakt
Instructions
Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak ondertussen de tonijn-roomsaus klaar: Verhit een scheutje olijfolie extra vierge in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook, peper, zout, rode peper, honing, sambal badjak en Provencaalse kruiden. (ongeveer 3 min) Voeg de tonijn toe en bak kort mee op redelijk hoog vuur voor 1-2 minuutjes. Voeg de slagroom en de gehalveerde cherry tomaten toe en laat 10 minuutjes pruttelen. Deksel niet helemaal gesloten op de pan. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met een snuf nootmuskaat en eventueel extra peper en/of zout. Meng de pasta erdoorheen en serveer met de geraspte kaas.
TIP 1: Als je net zoals ons van pittig houdt....bestrooi de pasta dan ook met een snuf extra chilivlokken of fijngesneden rode peper.
TIP 2: Serveer de pasta met een frisse salade