pasta in tomatensaus met witte wijn

pasta in tomatensaus met witte wijn

Pasta in tomatensaus met witte wijn. Deze heerlijke en simpel te maken pasta zit vol smaak en brengt Italië naar je eigen keukentafel.

pasta in tomatensaus met witte wijn

Eet jij ook zo graag pasta als avondmaaltijd? Probeer dan ook eens de volgende recepten: spaghetti in tomatensaus met gehakt, gnocchi ovenschotel met gehakt of maak eens een pastasalade met kip en pesto.

Tomatensaus met witte wijn

Ik gebruik in pastasauzen graag een scheutje wijn. In de wintermaanden kies ik meestal voor een volle rode wijn maar richting de zomer gebruik ik graag een frisse witte wijn.

Door een flinke scheut witte wijn toe te voegen aan je tomatensaus krijgt je saus een heerlijke rijke en frisse smaak. Dit keer gebruikte ik de witte wijn Four Lindes Rueda Verdejo. Deze kregen wij een tijdje geleden opgestuurd van een PR bureau en wij zijn inmiddels helemaal fan. Er liggen daarom al een aantal flessen op voorraad in de koelkast (en ja gewoon zelf betaald…wij zijn oprecht fan)

Deze Verdejo heeft een fruitige smaak van appel, perzik, mango en ananas. De wijn is lekker fris en wij drinken hem graag koud. De wijn is verkrijgbaar bij Jumbo supermarkten en kost 7,99 euro.

Recept pasta in tomatensaus met witte wijn

pasta in tomatensaus met witte wijn

Pasta in tomatensaus met witte wijn

Spanje meets Italië. Ik maakte een heerlijke Italiaanse pasta met een super lekkere frisse witte wijn uit Spanje. Deze twee keukens kun je dus prima combineren 🙂
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta, spaghetti, tomatensaus, witte wijn
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 1 groentebouillonblokje

TOMATENSAUS MET WITT WIJN

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 1 paprika in blokjes gesneden
  • 2 takjes rozemarijn blaadjes grof gehakt
  • 70 gram tomatenpuree
  • 125 milliliter witte wijn
  • 1 theelepel suiker

SPECERIJEN

  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • snufje chilivlokken
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel gedroogde oregano

KROKANTE PANKO TOPPING

  • 25 gram panko
  • 1/2 teentje knoflook geraspt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • snufje versgemalen zwarte peper en zout
  • 2 eetlepel olijfolie

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan. Bak de uien en paprika voor ongeveer 3-5 minuten op middelhoog vuur. 
  • Voeg de knoflook, gehakt en alle specerijen toe en bak tot het gehakt goudbruin is. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak voor 1 minuutje mee.
  • Voeg dan de tomatenblokjes, suiker, witte wijn en rozemarijn toe en laat de saus 15-20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel niet helemaal gesloten op de pan.
  • Kook de pasta gaar samen met een groentebouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing volgens de verpakking. 
  • Breng de tomatensaus eventueel extra op smaak met peper en/of zout. Meng de gekookte spaghetti door de tomatensaus.

BAK DAN DE KROKANTE PANKO TOPPING

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de panko met de knoflook, peper, zout en oregano goudbruin. 
  • Serveer de spaghetti met de krokante panko topping. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Krokante panko topping in plaats van kaas

Zoals je in het recept hebt kunnen lezen maakte ik dit keer een krokante panko topping voor over de pasta. Deze panko topping geeft een lekkere bite en smaak aan je pasta. Voel je uiteraard vrij om eventueel gewoon geraspte kaas te gebruiken.

Pasta in tomatensaus met witte wijn

spaghetti in tomatensaus met witte wijn