Pasta in tomatensaus met witte wijn. Deze heerlijke en simpel te maken pasta zit vol smaak en brengt Italië naar je eigen keukentafel.
Wij hebben enorm genoten van deze super lekkere spaghetti in tomatensaus met witte wijn. Hopelijk ga jij er net zo van genieten.
Eet jij ook zo graag pasta als avondmaaltijd? Probeer dan ook eens de volgende recepten: spaghetti in tomatensaus met gehakt, gnocchi ovenschotel met gehakt of maak eens een pastasalade met kip en pesto.
Tomatensaus met witte wijn
Ik gebruik in pastasauzen graag een scheutje wijn. In de wintermaanden kies ik meestal voor een volle rode wijn maar richting de zomer gebruik ik graag een frisse witte wijn.
Door een flinke scheut witte wijn toe te voegen aan je tomatensaus krijgt je saus een heerlijke rijke en frisse smaak. Dit keer gebruikte ik de witte wijn Four Lindes Rueda Verdejo. Deze kregen wij een tijdje geleden opgestuurd van een PR bureau en wij zijn inmiddels helemaal fan. Er liggen daarom al een aantal flessen op voorraad in de koelkast (en ja gewoon zelf betaald…wij zijn oprecht fan)
Deze Verdejo heeft een fruitige smaak van appel, perzik, mango en ananas. De wijn is lekker fris en wij drinken hem graag koud. De wijn is verkrijgbaar bij Jumbo supermarkten en kost 7,99 euro.
Recept pasta in tomatensaus met witte wijn
Pasta in tomatensaus met witte wijn
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- 1 groentebouillonblokje
TOMATENSAUS MET WITT WIJN
- 500 gram gehakt
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 1 paprika in blokjes gesneden
- 2 takjes rozemarijn blaadjes grof gehakt
- 70 gram tomatenpuree
- 125 milliliter witte wijn
- 1 theelepel suiker
SPECERIJEN
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- snufje chilivlokken
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 eetlepel gedroogde oregano
KROKANTE PANKO TOPPING
- 25 gram panko
- 1/2 teentje knoflook geraspt
- 1 theelepel gedroogde oregano
- snufje versgemalen zwarte peper en zout
- 2 eetlepel olijfolie
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan. Bak de uien en paprika voor ongeveer 3-5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook, gehakt en alle specerijen toe en bak tot het gehakt goudbruin is. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak voor 1 minuutje mee.
- Voeg dan de tomatenblokjes, suiker, witte wijn en rozemarijn toe en laat de saus 15-20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel niet helemaal gesloten op de pan.
- Kook de pasta gaar samen met een groentebouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing volgens de verpakking.
- Breng de tomatensaus eventueel extra op smaak met peper en/of zout. Meng de gekookte spaghetti door de tomatensaus.
BAK DAN DE KROKANTE PANKO TOPPING
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de panko met de knoflook, peper, zout en oregano goudbruin.
- Serveer de spaghetti met de krokante panko topping. Eet smakelijk!
Krokante panko topping in plaats van kaas
Zoals je in het recept hebt kunnen lezen maakte ik dit keer een krokante panko topping voor over de pasta. Deze panko topping geeft een lekkere bite en smaak aan je pasta. Voel je uiteraard vrij om eventueel gewoon geraspte kaas te gebruiken.
Pasta in tomatensaus met witte wijn
Wanneer je deze pasta in het weekend maakt serveer er dan eventueel nog verschillende soorten Italiaans beleg en een focaccia/ciabatta bij. Zo kan je gezellig lang tafelen. Dus hup…weg met alle regen en hallo flink zonneschijn 🙂
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.