Spanje meets Italië. Ik maakte een heerlijke Italiaanse pasta met een super lekkere frisse witte wijn uit Spanje. Deze twee keukens kun je dus prima combineren :-)
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan. Bak de uien en paprika voor ongeveer 3-5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de knoflook, gehakt en alle specerijen toe en bak tot het gehakt goudbruin is. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak voor 1 minuutje mee.
Voeg dan de tomatenblokjes, suiker, witte wijn en rozemarijn toe en laat de saus 15-20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel niet helemaal gesloten op de pan.
Kook de pasta gaar samen met een groentebouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing volgens de verpakking.
Breng de tomatensaus eventueel extra op smaak met peper en/of zout. Meng de gekookte spaghetti door de tomatensaus.
BAK DAN DE KROKANTE PANKO TOPPING
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de panko met de knoflook, peper, zout en oregano goudbruin.
Serveer de spaghetti met de krokante panko topping. Eet smakelijk!
TIP: uiteraard is deze pasta ook lekker met geraspte kaas.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!