Is biologische wijn lekkerder en beter dan gewone wijn?

Is biologische wijn lekkerder en beter dan gewone wijn?

Jan Willem en ik zijn al een tijdje aan het stoeien met onze eetgewoontes. Wij hebben een paar maanden geleden de keuze gemaakt om meer biologisch te gaan eten. Vooral ik speelde al tijdje rond met het idee dat ik me niet meer prettig voel bij het idee dat we vlees en zuivelproducten eten waarbij de dieren geen goed leven hebben gehad. 

Zijn biologische producten beter en lekkerder

Nu is tegenwoordig het woord BIO helemaal hip and happening maar is het ook daadwerkelijk beter en lekkerder? Qua vlees proef ik veel verschil met het reguliere vlees uit de supermarkt maar niet met het vlees van de slager. De eieren…eerlijk is eerlijk….daar proef ik geen verschil in en ook in mijn zuivelproducten proef ik niet echt verschil.

Biologische wijn

Wat nu heel erg opkomend is zijn biologische wijnen. Nu zijn Jan Willem en ik ontzettende wijnliefhebbers en wij hebben dan ook best behoorlijk veel flessen thuis. Als wij echter een wijn uitzoeken, dan kiezen wij eigenlijk nooit voor een biologische wijn. Waarom weet ik niet, maar op één of andere manier zien wij daar dan het nut niet zo van in. Nu weet ik ook niet heel veel over biologische wijnen. Wat ik wel weet van biologische wijn, is dat de boeren geen bestrijdingsmiddelen mogen gebruiken om hun druiven te beschermen tegen insecten. Door deze manier van boeren blijft de grond beter en voedingsrijk. Dit zou de kwaliteit van de druiven ten goede moeten komen. Ook worden de druiven handmatig geplukt en niet machinaal, wat ook weer verschil moet maken in smaak. Ik kan niet uit eigen ervaring spreken, omdat ik hiervoor gewoon te weinig biologische wijn gedronken heb.

Geef jouw mening en maak kans op een biologisch wijn-verrassingspakket

Nu zag ik vorige week een oproep op Facebook om een vragenlijst in te vullen, om zo kans te kunnen maken op een proefpakket met biologische wijnen. Dat laat ik mij natuurijk geen tweede keer zeggen en ik heb meteen die vragenlijst ingevuld. Tevens had ik een reactie achtergelaten dat het wel leuk zou zijn om biologische wijnen te kunnen testen voor op Familie over de Kook. Een paar dagen later werd ik benaderd of ik het misschien leuk zou vinden om een oproep te plaatsen op onze blog. Nu is het altijd leuk om mensen kennis te laten maken met nieuwe producten, dus deze samenwerking gingen wij graag aan. Wil jij dus ook kans maken op een biologische wijn-verrassingspakket, deel dan jouw mening via deze korte vragenlijst.

Vind jij biologische producten onzin of vind jij het juist goed? Koop jij regelmatig biologische producten of vind je dit zonde van je geld? Ik ben erg benieuwd naar jouw mening. 

 

dit artikel bevat een gesponsorde link

2 Comments
  1. Leuk artikel en goed idee. Wij wisselen het eten van biologisch af met gangbare producten. Met betrekking tot wijn, waar wij behoorlijk van houden, kan ik zeggen dat biologisch niet per direct zegt of de wijn lekkerder of beter is. Wel merk je dat wijnen die biodynamisch zijn nog iets meer puurheid hebben in de “normale” prijs klasse. Betere en vaak ook duurdere wijnen zijn niet biologische of deels. En het is niet dat je hiervan denkt, goh dit is niet lekker. Uiteindelijk blijft het smaak en als je er een beter gevoel bij hebt op biologische wijn te drinken, vooral doen. Lekker veel proberen en kijken en vergelijken.

Comments are closed.