appelmoes met witte wijn maken

appelmoes met witte wijn maken

Deze appelmoes met witte wijn maakte ik pasgeleden bij een heerlijke Panna Cotta. Het recept voor deze appelmoes is afkomstig van een kookworkshop die ik gevolgd heb met Roberta Pagnier. Tijdens deze workshop gingen we werken met diverse producten uit Zuid Tirool. Ik was zelf echt verbaasd over de appel Golden Delicious. Deze leek mij namelijk vrij melig en muf van smaak. Niets bleek minder waar! Deze appel is juist sappig en fris van smaak. Wel moet je opletten dat je de juiste appels koopt. De Golden Delicious moet redelijk groen van kleur zijn en moet je niet te ver met je vinger in kunnen drukken. Hoe geler de appel hoe meliger hij is.

recept appelmoes met witte wijn

Recept Afdrukken
appelmoes met witte wijn
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
schaal(tje)
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
schaal(tje)
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de suiker in een kookpan licht karamelliseren. (niet roeren of aan de pan zitten) Voeg de appels toe en blus af met 200 ml witte wijn. Roer dan pas alles goed door. Doe de deksel op de pan en kook de appels op laag vuur tot ze zacht zijn. Pureer dan tot de dikte die jij lekker vindt.
Deel dit Recept

Bewaar je appels op een droge en koele plek. Ik bewaar ze tegenwoordig altijd in de groentela van de koelkast. Bewaar appels nooit bij ander fruit. Appels versnellen namelijk het rijpingsproces van ander fruit. Ahá….daarom werden mijn bananen voorheen altijd zo bruin 😉 Heb je een avocado die nog niet rijp is, leg er dan dus een appel bij.

appelmoes met witte wijn en gekarameliseerde suiker

recept appelmoes met witte wijn en gekarameliseerde suiker zelf maken
Deze appelmoes gemaakt met witte wijn en gekarameliseerde suiker is echt een aanrader om eens te maken. Het is niet alleen lekker bij desserts maar ook gewoon bij bijvoorbeeld een Andijviestamppot.
recept appelmoes met witte wijn en gekarameliseerde suiker zelf maken
Het begon allemaal met deze Panna Cotta met verse vanille en krokante gesuikerde amandelen. Wil je dus eens uitpakken met een heerlijk dessert, dan is deze panna cotta zeker de moeite waard om te maken. Ondanks de wijn, vonden onze kinderen de appelmoes ook erg lekker. Wil je nu geen alcohol gebruiken, dan kan je uiteraard ook een alcoholvrije appelmoes maken.

probeer ook eens onderstaande recepten