Deze appelmoes met witte wijn maakte ik pasgeleden bij een heerlijke Panna Cotta. Het recept voor deze appelmoes is afkomstig van een kookworkshop die ik gevolgd heb met Roberta Pagnier. Tijdens deze workshop gingen we werken met diverse producten uit Zuid Tirool. Ik was zelf echt verbaasd over de appel Golden Delicious. Deze leek mij namelijk vrij melig en muf van smaak. Niets bleek minder waar! Deze appel is juist sappig en fris van smaak. Wel moet je opletten dat je de juiste appels koopt. De Golden Delicious moet redelijk groen van kleur zijn en moet je niet te ver met je vinger in kunnen drukken. Hoe geler de appel hoe meliger hij is.
recept appelmoes met witte wijn

appelmoes met witte wijn
Afdrukken Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 2 golden delicous appels geschild, ontpit en in stukjes gesneden
- 100 gram suiker
- 175 millilter witte wijn
- 2 royal gala appels geschild, ontpit en in stukjes gesneden
Instructies
- Laat de suiker in een kookpan licht karamelliseren. (niet roeren of aan de pan zitten) Voeg de appels toe en blus af met 200 ml witte wijn. Roer dan pas alles goed door. Doe de deksel op de pan en kook de appels op laag vuur tot ze zacht zijn. Pureer dan tot de dikte die jij lekker vindt.
Bewaar je appels op een droge en koele plek. Ik bewaar ze tegenwoordig altijd in de groentela van de koelkast. Bewaar appels nooit bij ander fruit. Appels versnellen namelijk het rijpingsproces van ander fruit. Ahá….daarom werden mijn bananen voorheen altijd zo bruin 😉 Heb je een avocado die nog niet rijp is, leg er dan dus een appel bij.
appelmoes met witte wijn en gekarameliseerde suiker


probeer ook eens onderstaande recepten
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/indische-pulled-beef-pittig-en-zoet/” target=_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/italiaanse-gehaktballetjes-in-pittige-tomatensaus/” target=_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/basisrecept-zelf-lemon-curd-maken/” target=_blank]