appelmoes met witte wijn maken

appelmoes met witte wijn maken

Appelmoes met witte wijn maken. Dit recept valt in de categorie “klinkt een beetje vreemd maar is wel echt super lekker”

Zelf appelmoes maken

Deze appelmoes met witte wijn maakte ik pasgeleden bij een heerlijke Panna Cotta. Het recept voor deze appelmoes is afkomstig van een kookworkshop die ik gevolgd heb met Roberta Pagnier. Tijdens deze workshop gingen we werken met diverse producten uit Zuid Tirool. Ik was zelf echt verbaasd over de appel Golden Delicious. Deze leek mij namelijk vrij melig en muf van smaak. Niets bleek minder waar! Deze appel is juist sappig en fris van smaak. Wel moet je opletten dat je de juiste appels koopt. De Golden Delicious moet redelijk groen van kleur zijn en moet je niet te ver met je vinger in kunnen drukken. Hoe geler de appel hoe meliger hij is.

recept appelmoes met witte wijn

appelmoes met witte wijn maken

appelmoes met witte wijn

Appelmoes met witte wijn klinkt misschien een beetje vreemd maar is echt oprecht super lekker.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Nagerecht/Toetje, Snack, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 schaal(tje)

IngrediΓ«nten

  • 2 golden delicous appels geschild, ontpit en in stukjes gesneden
  • 2 royal gala appels geschild, ontpit en in stukjes gesneden
  • 100 gram suiker
  • 175 millilter witte wijn

Instructies

  • Laat de suiker in een kookpan licht karamelliseren. (niet roeren of aan de pan zitten) Voeg de appels toe en blus af met 200 ml witte wijn. Roer dan pas alles goed door. Doe de deksel op de pan en kook de appels op laag vuur tot ze zacht zijn. Pureer dan tot de dikte die jij lekker vindt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Hoe bewaar je appels

Bewaar je appels op een droge en koele plek. Ik bewaar ze tegenwoordig altijd in de groentela van de koelkast. Bewaar appels nooit bij ander fruit. Appels versnellen namelijk het rijpingsproces van ander fruit. AhÑ….daarom werden mijn bananen voorheen altijd zo bruin πŸ˜‰ HebΒ jeΒ eenΒ avocadoΒ dieΒ nogΒ nietΒ rijpΒ is,Β legΒ erΒ danΒ dusΒ eenΒ appelΒ bij.

appelmoes met witte wijn en gekarameliseerde suiker

recept appelmoes met witte wijn en gekarameliseerde suiker zelf maken

Deze appelmoes met witte wijn gekarameliseerde suiker is echt een aanrader om eens te maken. Het is niet alleen lekker bij desserts maar ook bij een lekkere stamppot.

recept appelmoes met witte wijn en gekarameliseerde suiker zelf maken

Het begon allemaal met deze Panna Cotta met verse vanille en krokante gesuikerde amandelen. Wil je dus eens uitpakken met een heerlijk dessert, dan is deze panna cotta zeker de moeite waard om te maken. Ondanks de wijn, vonden onze kinderen de appelmoes ook erg lekker. WilΒ jeΒ nuΒ geenΒ alcoholΒ gebruiken,Β danΒ kanΒ jeΒ uiteraardΒ ookΒ eenΒ alcoholvrijeΒ appelmoesΒ maken.