Deze Mexicaanse vegetarische pizza met tortillachips is gewoon in één woord: FANTASTISCH!!! Dat mag ik wel zeggen toch? Ik ben echt helemaal niet arrogant maar van deze pizza durf ik zeker wel hardop te zeggen dat ik goed werk heb afgeleverd. Voordeel van deze pizza is dat de kinderen ongemerkt toch een hoop groenten eten. Deze pizza is dus niet alleen lekker, hij is ook gezond…wat wil je nog meer!
Mexicaanse keuken
De Mexicaanse keuken is één van onze favoriete keukens. Wat wij vooral heel erg lekker vinden aan deze keuken is dat ze niet bang zijn om heel veel verschillende specerijen in één gerecht te gebruiken. Ook pittig eten gaan ze niet uit de weg. Wij houden nogal van pittig eten, dus Mexicaans eten staat bij ons vaak op het menu. Ik heb ervoor gekozen om deze Mexicaanse vegetarische pizza te maken op een dikke (Big American) pizzabodem. Uiteraard kan je ook een normale pizzabodem gebruiken.
Recept: dikke (big american) pizzabodem
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 1 theelepel zeezout
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 2 eetlepels suiker
- 300 milliliter warm water
- 1 1/2 eetlepel gedroogde gist
Instructies
- Los de suiker en de gist op in het warme water en laat dit eventjes voor 10 minuten staan
- Doe de bloem in een grote mengkom en meng het zout en peper door de bloem. Maak een kuiltje in het midden en giet daar het gistmengsel in.
- Roer langzaam met een vork wat meel van de randen in het gistmengsel en blijf dit doen tot het mengsel droger begint te worden. Kneed het deeg totdat je een soepel deeg hebt verkregen.
- Vet een mengkom in met wat olie en leg hierin de deegbal. Dek de kom af met huishoudfolie en laat 45 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plek
- Verdeel na het rijzen het deeg in 2 stukken en kneed nog eventjes goed door. Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem en duw het deeg met je vingertoppen tot een ronde pizza vorm
- Nu kan je de bodem beleggen met alles wat je maar lekker vindt
- Verwarm de oven voor op 250 graden hetelucht en bak de pizza in 10 minuten goudbruin
Recept: Mexicaanse vegetarische pizza
Mexicaanse vegetarische pizza
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels kerrie masala
- 2 tl korianderblad gedroogd
- snufje gemalen zwarte peper
- snufje gemalen zeezout
- 1 eetlepel bruine suiker
- 3 theelepels paprikapoeder
- 1/2 eetlepel sambal badjak
- 1 ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 stuks avocado in stukjes gesneden
- 1 gele paprika in reepjes gesneden
- 1 rode paprika in reepjes gesneden
- 1 blikje mais klein
- 1 blikje kidneybonen uitgelekt
- 175 gram vegetarische kipstukjes
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- snufje gemalen zwarte peper
- snufje zeezout
- 1 handje gehakte verse koriander
- snufje chilivlokken
- zonnebloemolie
- 1 zak sweet chili tortilla chips
- 75 gram geraspte belegen kaas
- 125 gram cherry tomaten gehalveerd
Instructies
- Begin met het maken van het recept voor de Big American pizzabodem zodat het deeg kan rijzen
- Ga in de tussentijd verder met het maken van de tomatensaus: Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de uien met de knoflook aan. Voeg 1 tl komijnpoeder, 1 tl kerrie masala, 2 tl paprikapoeder, 2 tl gedroogd korianderblad en de sambal toe. Bak het geheel voor 1 minuut. Voeg dan het blikje tomatenblokjes toe, 1 eetlepel bruine suiker en wat peper/zout. Laat de kruidige tomatensaus 10 minuten op laag vuur pruttelen.
- Verhit in een andere koekenpan een scheutje zonnebloemolie en verwarm 1 tl komijnpoeder, 1 tl kerrie masala en 1 tl paprikapoeder. Bak hierin de vegetarische kipstukjes voor 2 minuten.
- Rol van het deeg 2 pizza's op een met bloem bestrooid werkblad. Smeer de bodem in met de kruidige tomatensaus. Verdeel hier overheen de Mexicaanse vegetarische kipstukjes, mais, kidneybonen, stukjes avocado, stukjes sweet chili tortilla chips, de reepjes paprika, cherry tomaten en de geraspte kaas. Bak de Mexicaanse pizza in een voorverwarmde oven op 250 graden voor ongeveer 10 minuten. Dit kan per oven variëren.
- Maak ondertussen de saus voor bij de Mexicaanse pizza: Meng 4 eetlepels Griekse yoghurt met 1 eetlepel citroensap, snuf zwarte peper, snuf zeezout, 1/2 tl knoflookpoeder, handje vers gehakte koriander en een snufje chilivlokken.
Serveer deze Mexicaanse vegetarische pizza met een frisse yoghurtdip en sweet chili tortilla chips.
recept frisse yoghurtdip
Ingrediënten
- 4 flinke eetlepels Griekse of Turkse yoghurt
- scheutje citroensap
- flinke snuf peper en zout
- 1/2 tl knoflookpoeder
- olijfolie
- verse kruiden naar smaak en fijngesneden
- chilivlokken of pul biber
Instructies
- Meng de yoghurt met een scheutje citroensap, een flinke snuf peper en zout en een 1/2 tl knoflookpoeder. Besprenkel met flink wat olijfolie en bestrooi met de verse kruiden en chilivlokken. (ook erg lekker is om wat verse kruiden door de yoghurt te mengen)