Vegetarische Turkse pizza wraps

KokenKoken
Vegetarische Turkse pizza wraps
Deel met je vrienden:

Vegetarische Turkse pizza wraps. Wij zijn thuis gek op Turkse pizza en meestal kopen wij dit gewoon kant en klaar bij de “Turk”. Deze simpele en snelle variant heb ik gemaakt op een kant en klare wrap met “vegetarisch gehakt“. Ik heb voor deze vegetarische Turkse pizza gebruik gemaakt van “vlees uit een zakje” van Greenforce. Een tijdje geleden is er een samenwerking afgesproken voor op onze Instagram pagina. Ik kan alvast verklappen dat wij zo positief zijn over het product, dat ik het recept daarom ook graag op onze blog wilde plaatsen.

Deze Turkse pizza kan je zonder schuldgevoel eten. Zowel zonder schuldgevoel qua dierenleed als qua calorieën. De zelfgemaakte knoflooksaus maak ik namelijk van Griekse yoghurt in plaats van mayonaise. Wil je dit recept nog gezonder maken? Gebruik dan volkoren of groenten wraps in plaats van gewone wraps.

Bewaar onderstaande foto op je eigen Pinterest Pagina:

vegetarische Turkse pizza

recept vegetarische Turkse pizza wraps

vegetarische Turkse pizza wraps

Vegetarische Turkse pizza

geniet zonder schuldgevoel van een lekkere en simpele vegetarische Turkse wrap pizza
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Turkse
Trefwoord: Turkse pizza, Turkse wrap pizza, vegetarisch gehakt, vegetarische Turkse pizza
Porties: 8 wraps

Ingrediënten

  • 1 zakje Greenforce gehakt
  • 1/2 rode ui grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook grof gesneden
  • 1/2 rode paprika grof gesneden
  • 2 tomaten grof gesneden en zonder vruchtvlees
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • handje peterselie
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 eetlepel tomatenpuree of Turkse paprikapuree
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 8 tortilla wraps

OVERIGE INGREDIËNTEN

  • ijsbergsla fijngesneden
  • 2 tomaten in stukjes gesneden zonder vruchtvlees
  • 1/3 komkommer in kleine blokjes gesneden
  • sriracha of sambal oelek

SNELLE EN GEZONDE KNOFLOOKSAUS

  • 5 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • scheutje citroensap
  • scheutje water optioneel als je de saus dunner wilt maken
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Meng het zakje poeder voor het "gehakt" met 300 ml ijskoud water en zet dit weg in de koelkast voor 30 minuten.
  • Meng alle ingrediënten voor de knoflooksaus en zet dit in de koelkast tot gebruik.
  • Mix de rode ui met de knoflook, tomaat, tomatenpuree, peterselie, peper, zout, komijnpoeder en sambal toe een salsa in een keukenmachine.
    Heb je geen keukenmachine: snijd dan alles heeeeeeeeel fijn.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bak het vegetarische gehakt volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg de salsa toe en bak 2 minuten mee. Smeer de wraps in met het gehaktmengsel en leg de wraps op de bakplaat. Bak de wraps in 3-5 minuten.
  • Serveer de vegetarische Turkse pizza wraps met ijsbergsla, tomaat, komkommer, knoflooksaus en sriracha of sambal oelek.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

vegetarische Turkse pizza

TIP: wil je dit recept vegan maken? Gebruik dan een vegan knoflooksaus en een vegan sambal.

Greenforce van poeder tot vlees

Greenforce zelf zegt over hun product “van poeder tot vlees”. Wij waren in het begin echt enorm sceptisch maar ook wel heel erg nieuwsgierig. Hoe kan een poeder nu echt lekker “vlees” worden. Nou, het kan!! Wij hebben inmiddels burgers gemaakt en “gehakt” en je proeft echt het verschil niet met “echt” vlees. De structuur is ook precies hetzelfde. Als je tegen niemand zegt dat het vegetarisch is, dan weet ik zeker dat niemand het op zal merken.

Thuis zijn wij allemaal behoorlijk kritisch als het gaat om vleesvervangers omdat ze vaak een beetje muf smaken. Gelukkig was dit nu absoluut niet het geval. Het is in het begin wel heel erg vreemd om met dit product te werken. Je mengt namelijk de poeder met ijskoud water. Dit laat je vervolgens 30 minuten in de koelkast opstijven en vervolgens kan je het verwerken zoals je normaal met je vlees zou doen. Het voelt een beetje aan als een smeuïge klei. Omdat het product wat plakkerig aanvoelt is het wel belangrijk om olie te gebruiken tijdens het bakken en het liefst een pan met een antiaanbaklaag te gebruiken.

TIP: houd wel rekening met een langere bereidingstijd van het “vlees”. Dit duurt namelijk iets langer dan wanneer je echt gehakt bakt. Ik bereid tegenwoordig zelf het vega gehakt een dag van te voren…inclusief het bakken….en zet dit dan in de koelkast om de volgende dag een recept te bereiden zoals ik altijd zou doen.

Vegetarisch vlees op de bbq

Volgens Greenforce kan je hun producten ook gebruiken op de bbq. Als tips geven ze dan mee:

STAY COOL: laat de massa iets langer in de koelkast staan voor een vastere consistentie.

CHILL & GRILL: bak jouw vegan vlees in de pan voor op laag vuur en leg het daarna op de bbq bij middelhoge temperatuur

NOOIT MEER KLEVEN: gebruik een grill-mat (bijvoorbeeld een Teflon-grill-mat of herbruikbaar bakpapier) of vet het rooster vooraf met braadolie in, zodat het hier niet aan blijft plakken.

andere lekkere vegetarische recepten

  • klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan:

VEGETARISCHE STOOF MET BONEN, PAPRIKA EN EI:

vegetarische stoof met bonen

VEGETARISCHE NASI MET PINDASAUS:

nasi maken zonder pakjes en zakjes met pindsaus

GROENTELASAGNE MET BECHAMELSAUS:

vegetarische groentelasagne

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken