Mexicaanse pizza: vegetarisch recept. Deze pizza zit echt bomvol smaak en is gelukkig ook heel simpel zelf te maken.
Mexicaanse pizza
Deze Mexicaanse pizza met tortillachips is gewoon in één woord: FANTASTISCH!!! Dat mag ik wel zeggen toch? Ik ben echt helemaal niet arrogant maar van deze pizza durf ik zeker wel hardop te zeggen dat ik goed werk heb afgeleverd.
Voordeel van deze pizza is dat de kinderen ongemerkt toch een hoop groenten eten. Deze pizza is dus niet alleen lekker, hij is ook gezond…wat wil je nog meer! Ik heb dit keer gebruik gemaakt van vegetarische kip. Vind je dit echt niet lekker, dan kan je uiteraard ook “echte” kip gebruiken.
Recept Mexicaanse pizza
Mexicaanse vegetarische pizza
Ingrediënten
- 2 pizzabodems zelfgemaakt of kant en klaar
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels kerrie masala
- 2 tl korianderblad gedroogd
- snufje gemalen zwarte peper
- snufje gemalen zeezout
- 1 eetlepel bruine suiker
- 3 theelepels paprikapoeder
- 1/2 eetlepel sambal badjak
- 1 ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 stuks avocado in stukjes gesneden
- 1 gele paprika in reepjes gesneden
- 1 rode paprika in reepjes gesneden
- 1 blikje mais klein
- 1 blikje kidneybonen uitgelekt
- 175 gram vegetarische kipstukjes
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- snufje gemalen zwarte peper
- snufje zeezout
- 1 handje gehakte verse koriander
- snufje chilivlokken
- zonnebloemolie
- 1 zak sweet chili tortilla chips
- 75 gram geraspte belegen kaas
- 125 gram cherry tomaten gehalveerd
Instructies
- Begin met het maken van het recept voor de Big American pizzabodem zodat het deeg kan rijzen.
- Ga in de tussentijd verder met het maken van de tomatensaus: Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de uien met de knoflook aan. Voeg 1 tl komijnpoeder, 1 tl kerrie masala, 2 tl paprikapoeder, 2 tl gedroogd korianderblad en de sambal toe. Bak het geheel voor 1 minuut. Voeg dan het blikje tomatenblokjes toe, 1 eetlepel bruine suiker en wat peper/zout. Laat de kruidige tomatensaus 10 minuten op laag vuur pruttelen.
- Verhit in een andere koekenpan een scheutje zonnebloemolie en verwarm 1 tl komijnpoeder, 1 tl kerrie masala en 1 tl paprikapoeder. Bak hierin de vegetarische kipstukjes voor 2 minuten.
- Rol van het deeg 2 pizza's op een met bloem bestrooid werkblad. Smeer de bodem in met de kruidige tomatensaus. Verdeel hier overheen de Mexicaanse vegetarische kipstukjes, mais, kidneybonen, stukjes avocado, stukjes sweet chili tortilla chips, de reepjes paprika, cherry tomaten en de geraspte kaas. Bak de Mexicaanse pizza in een voorverwarmde oven op 250 graden voor ongeveer 10-15 minuten. Dit kan per oven variëren.
- Maak ondertussen de saus voor bij de Mexicaanse pizza: Meng 4 eetlepels Griekse yoghurt met 1 eetlepel citroensap, snuf zwarte peper, snuf zeezout, 1/2 tl knoflookpoeder, handje vers gehakte koriander en een snufje chilivlokken.
Mexicaanse recepten
De Mexicaanse keuken is één van onze favoriete keukens. Wat wij vooral heel erg lekker vinden aan deze keuken is dat ze niet bang zijn om heel veel verschillende specerijen in één gerecht te gebruiken. Ook pittig eten gaan ze niet uit de weg.
Wij houden nogal van pittig eten dus Mexicaans eten staat bij ons vaak op het menu. Maar dat heb je waarschijnlijk wel al gemerkt! Ik heb ervoor gekozen om deze Mexicaanse vegetarische pizza te maken op een dikke (Big American) pizzabodem. Uiteraard kan je ook een normale pizzabodem gebruiken of je koopt een kant en klare pizzabodem in de supermarkt als je voor snel en simpel wilt gaan.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.