Deze macaroni met tonijn in tomatensaus ovenschotel staat binnen 40 minuutjes al dampend bij je op tafel. Het kan eventueel ook een stuk sneller maar ik vind het persoonlijk lekker als de saus eventjes kan pruttelen. Ik maak graag van de macaroni met tonijn in tomatensaus een ovenschotel maar je kan de macaroni natuurlijk ook “normaal” eten. Ideaal aan dit recept is dat je het prima een dag van te voren kunt klaarmaken. Sterker nog, een dag later is de macaroni eigenlijk nog veel lekkerder. Alle smaken hebben dan namelijk goed kunnen intrekken.
Nu gebruik ik in dit recept geen groenten omdat wij vaak een salade erbij eten. Wil jij nu wel graag groenten in je macaroni? Voeg dan gewoon iedere groenten toe die jij lekker vindt. Ook kan je voor super simpel gaan en een zak kant en klare Italiaanse wokgroenten toevoegen. Kind kan de was doen!
recept macaroni met tonijn in tomatensaus ovenschotel
Macaroni met tonijn in tomatensaus ovenschotel
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 2 blikjes tonijn in olie ik gebruik 145 grams verpakking
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1/2 eetlepel sambal badjak
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1 theelepel suiker
- 1 blik tomatenblokjes
- 100 milliliter ketchup
- 100 gram kaas geraspt
- 300 gram macaroni
Instructies
- Verhit een scheutje olie en fruit de uien met de knoflook en een snuf peper en zout. Voeg de paprikapoeder, sambal, kerriepoeder en oregano toe. Bak dit ongeveer een halve minuut. Maak de blikjes tonijn open, en laat de olie eruit lekken. Voeg de tonijn, ketchup, tomatenblokjes en suiker toe. Roer dit allemaal goed door elkaar en laat 15-20 minuten zonder deksel op de pan zachtjes pruttelen. (vergeet niet tussentijds te roeren.
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de macaroni gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Giet de macaroni af en meng dit door de tonijn in tomatensaus. Je kan nu de macaroni zo eten of maak er een ovenschotel van.
- Schep de helft van de macaroni in een ovenschaal. Bestrooi met de helft van de kaas, daarop de andere helft van de macaroni en bestrooi met de overgebleven kaas. Bak de ovenschotel nog 10 minuutjes in de oven.
TIP: nu gebruik ik voor dit recept macaroni maar je kan uiteraard ook een andere pastasoort gebruiken. Ook erg lekker is namelijk om de tonijn in tomatensaus bijvoorbeeld te eten met spaghetti of penne.
macaroni ovenschotel
Vaak eten wij bij pasta’s stokbrood met zelfgemaakte kruidenkaas en een simpele salade. Wijntje erbij en je hebt echt een heerlijke maaltijd.
Wijn van de maand
Voor De Wijnzaak maakte ik deze macaroni ovenschotel voor de wijn van de maand. Het is deze maand een Spaanse Barón de Ley El Perdiguero Barrica. Dit is een volle rode wijn uit Cigales en dit ligt zo’n 100 km ten westen van de Rioja. De houtrijping van deze wijn zorgt voor echt een hele volle smaak. Dit is geen wijn voor watjes maar tegelijkertijd is het ook echt wel een fruitige wijn. Laat mijn tekst je dus niet afschrikken. Ondanks zijn volle smaak geeft de wijn namelijk geen droog gevoel in de mond, ofwel hij is zacht in zijn tannines. Bij deze wijn mag je echt wel uitgesproken smaken gebruiken.
Deze Spaanse rode wijn is echt een heerlijk volle wijn. proeft rood fruit zoals kersen en blauwe bes maar ook het licht zoetige van karamel en natuurlijk de stevigheid van de Amerikaanse houten vaten waarin de wijn gerijpt heeft.
De wijn in combinatie met de tonijn in tomatensaus was echt een goede keuze. Voor de liefhebber om te weten, de wijn is gemaakt van 100% Tempranillo druiven. Ik denk dat deze wijn ook heerlijk is om te gebruiken in een stoof.
Hopelijk ga jij deze macaroni ovenschotel net zo lekker vinden als wij hem vonden. Uiteraard is de ovenschotel ook lekker zonder wijn….mocht je geen wijndrinker zijn.