Deze kruidnoten tiramisu met Licor 43 Orochata is echt zo ontzettend lekker geworden. Je mag best weten dat ik de afgelopen maanden een behoorlijk aantal varianten gemaakt heb. Elke keer ontbrak er iets qua smaak en op het moment dat ik dacht “laat maar zitten dan” was ik eindelijk tevreden. Gelukkig voor mij en gelukkig voor jou! Nu heb je namelijk echt een lekker toetje/dessert die je op tafel kan zetten. Deze kruidnoten tiramisu is niet geschikt voor kleine kinderen vanwege de Licor 43 maar eventueel kan je dit ook vervangen voor chocolademelk. Ook lekker om met Sinterklaas te maken zijn speculaasbrokken of mijn Sinterklaastaart met appel en kaneel. Of wat dacht van je kruidnotenrotsjes met fudge, die recepten zijn allemaal wel echt geschikt voor kinderen.
Recept kruidnoten tiramisu met Licor 43 Orochata
kruidnoten tiramisu met Licor 43 Orochata
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 250 gram mascarpone
- 250 milliliter slagroom
- 3 eetlepels suiker
- 1 kopje espresso
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel specuclaaskruiden
- 6 eetlepels Licor 43 Orochata
- 300 gram truffel kruidnoten
Instructies
- Roer de mascarpone los met een spatel. Klop de slagroom bijna stijf met 3 el suiker. Meng met een spatel de slagroom door de mascarpone samen met het kopje espresso, 6 el Licor 43 Orochata, 1/2 tl kaneel en een 1/2 tl speculaaskruiden.
- Bouw de glaasjes op door wat truffel kruidnoten erin te doen, (houd 75 gram apart) daarop wat van het Licor 43 Orochata mengsel en dit bouw je in laagjes op. Mocht je het niet meteen gaan eten, zet het dan nu in de koelkast. Verkruimel vlak voor serveren de overige kruidnoten en bestrooi dit over de glaasjes.
Sinterklaas recept: Kruidnoten tiramisu met Orochata