kruidnoten tiramisu met Licor 43 Orochata

kruidnoten tiramisu met Licor 43 Orochata

Deze kruidnoten tiramisu met Licor 43 Orochata is echt zo ontzettend lekker geworden. Je mag best weten dat ik de afgelopen maanden een behoorlijk aantal varianten gemaakt heb. Elke keer ontbrak er iets qua smaak en op het moment dat ik dacht “laat maar zitten dan” was ik eindelijk tevreden. Gelukkig voor mij en gelukkig voor jou! Nu heb je namelijk echt een lekker toetje/dessert die je op tafel kan zetten. Deze kruidnoten tiramisu is niet geschikt voor kleine kinderen vanwege de Licor 43 maar eventueel kan je dit ook vervangen voor chocolademelk. Ook lekker om met Sinterklaas te maken zijn speculaasbrokken of mijn Sinterklaastaart met appel en kaneel. Of wat dacht van je kruidnotenrotsjes met fudge,  die recepten zijn allemaal wel echt geschikt voor kinderen. 

Recept kruidnoten tiramisu met Licor 43 Orochata

kruidnoten tiramisu met Licor 43 Orochata

kruidnoten tiramisu met Licor 43 Orochata

4.50 van 4 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Nagerecht/Toetje
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 250 gram mascarpone
  • 250 milliliter slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 kopje espresso
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel specuclaaskruiden
  • 6 eetlepels Licor 43 Orochata
  • 300 gram truffel kruidnoten

Instructies

  • Roer de mascarpone los met een spatel. Klop de slagroom bijna stijf met 3 el suiker. Meng met een spatel de slagroom door de mascarpone samen met het kopje espresso, 6 el Licor 43 Orochata, 1/2 tl kaneel en een 1/2 tl speculaaskruiden.
  • Bouw de glaasjes op door wat truffel kruidnoten erin te doen, (houd 75 gram apart) daarop wat van het Licor 43 Orochata mengsel en dit bouw je in laagjes op. Mocht je het niet meteen gaan eten, zet het dan nu in de koelkast. Verkruimel vlak voor serveren de overige kruidnoten en bestrooi dit over de glaasjes.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Sinterklaas recept: Kruidnoten tiramisu met Orochata

Recept kruidnoten tiramisu met Licor 43 Orochata maken
Super simpel te maken en deze kruidnoten tiramisu in een glaasje zien er ook ontzettend feestelijk uit. Ook lekker is om er nog een beetje pure of melkchocolade overheen te raspen vlak voor serveren.
Recept kruidnoten tiramisu met Licor 43 Orochata maken
Yes!!! Ik ben zo blij dat het toch nog gelukt is met dit Sinterklaasrecept. Soms heb je een recept in je hoofd maar lukt het maar niet om de smaak helemaal naar mijn zin te krijgen. Gelukkig gaat nog steeds op, dat de aanhouder wint!
Recept kruidnoten tiramisu met Licor 43 Orochata maken
Tip: serveer je dit nagerecht meteen, sla dan de kruidnoten grof om de laagjes mee op te bouwen. Maak je de tiramisu van te voren klaar, zoals in het recept staat beschreven, laat dan de kruidnoten heel. Anders worden ze sompig en dat vonden wij persoonlijk niet zo lekker. Je kan dit recept ook met gewone kruidnoten maken maar met truffel kruidnoten is het wel echt lekkerder! Fijne Sinterklaas alvast.