Tiramisu met kruidnoten en mandarijn

Tiramisu met kruidnoten en mandarijn
Deel met je vrienden:

Soms zijn de simpelste toetjes het lekkerst. Dat geldt ook voor dit Sinterklaas toetje. Een tiramisu met kruidnoten en mandarijn. Je maakt dit heerlijke toetje in 15 minuten klaar. Ideaal toch! Zeker als je een drukke Sinterklaasavond voor de boeg hebt. Ik persoonlijk vind dit gerecht het lekkerste als je hem vlak voor serveren bereid. De combinatie van de knapperige kruidnoten met het romige van het mascarpone mengsel en het frisse van de verse mandarijntjes…..mmmmm tongstrelend lekker.

Dit Sinterklaas toetje kan je gelukkig wel al een beetje voorbereiden. Je kan bijvoorbeeld alvast het mascarpone mengsel maken (bewaar in de koelkast), de mandarijnen pellen (bewaar luchtdicht) en de kruidnoten hakken (bewaar ook luchtdicht). Zo hoef je het alleen nog maar in mooie glaasjes op te bouwen. Je zou eventueel ook alles al in de glaasjes kunnen doen en bewaren in de koelkast maar dit vinden wij persoonlijk minder lekker. De kruidnoten gaan dan sompig worden en dan mis je de crunch, die juist zo lekker is. Ook lekker om te eten op Sinterklaasavond zijn mijn Sinterklaasmuffins of heerlijke krokante speculaasbrokken.

recept tiramisu met kruidnoten en mandarijn

kruidnoten tiramisu met mandarijn

Tiramisu met kruidnoten en mandarijn

Een heerlijk Sinterklaas toetje
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: Nagerecht/Toetje
Keuken: Nederlandse
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 250 gram mascarpone
  • 125 milliliter slagroom
  • 1 stuk vanillestokje
  • 75 gram suiker
  • 7 stuks mandarijnen gepeld en in stukjes gesneden
  • 350 gram kruidnoten grof gehakt

Instructies

  • Klop de slagroom lobbig met 75 gram suiker. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de vanille eruit. Spatel de vanille door de mascarpone. Spatel voorzichtig de slagroom door de mascarpone.
  • Leg een laagje kruidnoten in een glaasje. Schep daarop een beetje van het mascarpone mengsel en verdeel daar overheen een paar stukjes mandarijn. Bouw dit in laagjes op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

TIP 1: in plaats van verse vanille zou je eventueel ook een kleine beetje vanille extract of essence kunnen gebruiken. Verse vanille is wel echt veel lekkerder maar helaas ook een heel stuk duurder.

tiramisu met kruidnoten en mandarijn

Deze heerlijke kruidnoten tiramisu met mandarijn staat Sinterklaasavond ook weer bij ons op tafel.

TIP 2: in plaats van verse mandarijnen zou je eventueel ook mandarijntjes uit blik kunnen gebruiken. Zeker kleine kinderen vinden dit vaak lekkerder. Voordeel van verse is natuurlijk dat je nog een beetje vitaminen binnen krijgt 😉

tiramisu met kruidnoten en mandarijn recept

Weinig moeite met een groots resultaat. Dit Sinterklaas toetje/dessert is ook ontzettend leuk om samen met de kinderen te maken. Kunnen ze tussendoor al lekker snoepen 😉

tiramisu met kruidnoten en mandarijn, heerlijk met pedro ximenez

Wil je je zelf helemaal verwennen? Serveer er dan een glaasje pedro ximenez bij. Deze Spaanse cherry is echt zo genieten!

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.