Makkelijke Sinterklaastaart met appel en kruidnoten

Makkelijke Sinterklaastaart met appel en kruidnoten

Deze makkelijke Sinterklaastaart met appel en kruidnoten is super lekker om straks te maken voor op Sinterklaasavond. Deze taart is namelijk in 10 minuten gemaakt en hoeft dan alleen nog eventjes de oven in. Met Sinterklaas moet je misschien al genoeg voorbereiden en dan heb je geen tijd en waarschijnlijk ook geen zin om lang in de keuken te staan. Beaudine en Amaranthe geloven niet meer in Sinterklaas maar ik vind het wel gezellig om met Sinterklaasavond lekker te eten en daar hoort dan natuurlijk ook een super lekker toetje bij. Al kan je deze Sinterklaastaart natuurlijk ook gewoon ‘s middags al bij een kop thee of koffie eten. Wij lopen alleen wel het risico dat we straks geen kruidnoten meer kunnen zien. Ik ben namelijk voor de blog druk bezig met allerlei recepten, dus de kruidnoten vliegen er hier thuis al doorheen. 

Recept Sinterklaas taart met appel en kruidnoten

Recept Afdrukken
Sinterklaas taart met appel en kruidnoten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
taart
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
taart
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een ronde taartvorm in met roomboter. Leg de plakjes bladerdeeg erin en zorg ervoor dat de randen iets eroverheen vallen. Prik gaatjes in de bladerdeeg. Hak of maal de kruidnootjes iets fijner. Meng de appel met 2 theelepels citroensap, 2 tl kaneel, 2 flinke eetlepels bruine basterdsuiker en de fijngehakte kruidnootjes.
  2. Schep het appel-kruidnootjes mengsel over het bladerdeeg. Vouw de randen eroverheen. Meng 1 eigeel met 1 el melk en smeer hiermee de randen van de taart in. Bestrooi de randen met een klein beetje suiker. Bak de Sinterklaastaart in 25-30 minuten goudbruin.
Deel dit Recept

Simpele Sinterklaastaart met appel en kruidnoten

recept makkelijke Sinterklaas taart met appel en kruidnoten,
Deze makkelijke Sinterklaas taart met appel en kruidnoten werd gelukkig meer dan goedgekeurd thuis. Ook lekker is om wat amandelspijs over de bodem te smeren. Bestrooi vlak voor serveren nog wat poedersuiker over de taart. Dat ziet er net iets feestelijker uit.
recept simpele Sinterklaastaart met appel en kruidnoten
Heel vervelend om begin oktober al een Sinterklaas taart te “moeten” eten. Ik verwende Beaudine met een flinke klodder slagroom. Ook lekker is een bolletje roomijs en wat karamelsaus. De taart is overigens wel het lekkerste als hij net uit de oven komt.