kruidige andijviestamppot ovenschotel

kruidige andijviestamppot ovenschotel

Deze kruidige andijviestamppot ovenschotel met rookworst staat vaak bij ons op tafel. Dat wij graag een andijviestamppot eten, is denk ik niet zo verrassend meer. Op Familie over de Kook staan namelijk al heel veel verschillende andijviestamppot recepten. Deze andijviestamppot breng ik op smaak met verschillende specerijen. Zo gaat er bijvoorbeeld kerriepoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en zwarte peper en zout doorheen. Ook gaan er twee flinke theelepels grove mosterd door de stamppot. Door de specerijen en mosterd toe te voegen, is je stamppot alles behalve saai van smaak te noemen.

Zelf maak ik graag een ovenschotel van deze andijviestamppot. Je kunt echter ook prima de stamppot en de rookworst los serveren. Meng dan de geraspte kaas (of blokjes kaas) door de andijviestamppot.

TIP: wil je liever de kruidige andijviestamppot ovenschotel vegetarisch eten? Gebruik dan een vegetarische rookworst. Ook erg lekker is om een pittige rookworst te gebruiken.

recept kruidige andijviestamppot ovenschotel met rookworst

kruidige andijviestamppot met rookworst

kruidige andijviestamppot met rookworst

Wil je een simpele en lekkere avondmaaltijd maken? Maak dan deze kruidige andijviestamppot met rookworst eens klaar.
3.20 van 56 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: andijvie, andijviestamppot, andijviestamppot ovenschotel, ovenschotel, rookworst
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo iets kruimige aardappelen geschild en in blokjes gesneden
  • 250 gram andijvie
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snuf pul biber of chilivlokken
  • 200 milliliter melk of meer
  • klontje roomboter
  • 1 rookworst in plakjes gesneden
  • 100 gram extra belegen kaas geraspt

Instructies

  • Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  • Kook de aardappelen gaar. Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen met de melk en roomboter tot een smeuïge puree. Breng de aardappelpuree op smaak met de mosterd, uienpoeder, knoflookpoeder, kerriepoeder en een flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout. Schep de andijvie door de aardappelpuree.
  • Schep de andijviestamppot in de ovenschaal. Leg daarop de plakjes rookworst en bestrooi met de geraspte kaas. Strooi eventueel een snuf pul biber (chilivlokken) en zwarte peper over de geraspte kaas. Bak de ovenschotel ongeveer 10 à 15 minuten in de oven.
  • TIP: als je de worst en andijviestamppot los wilt eten, verwarm dan de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: wil je deze andijviestamppot iets gezonder maken? Gebruik dan magere melk, geen roomboter en een 20+ of 30+ kaas. Met een paar kleine aanpassingen past deze ovenschotel dus prima in een gezonde levensstijl. Ook kan je in plaats van een volvette rookworst een magere rookworst gebruiken.

kruidige andijviestamppot ovenschotel

Een andijviestamppot hoeft echt geen saaie kost te zijn. Durf te experimenteren met smaken. Vervang de kerriepoeder bijvoorbeeld een voor kerrie masala. Zo krijgt je stamppot meteen een heel andere smaak. Ook lekker is om een beetje sambal door de stamppot te gebruiken. Er zit bij de recept geen jus. Aangezien ze thuis wel van jus houden, gebruik ik óf een zakje kant en klare jus (whahaha ja ook wij eten echt weleens kant en klare producten) óf zorg ik… dat wanneer ik gehaktballen heb klaargemaakt…. een beetje jus invries.

andere lekkere andijviestamppot recepten

  • klik op de foto’s om naar het desbetreffende recept te gaan

ANDIJVIESTAMPPOT MET INDISCHE GEHAKTBALLETJES:

andijviestamppot met Indische gehaktballen

ANDIJVIE STAMPPOT MET RAS EL HANOUT GEHAKTBALLETJES:

gehaktballetjes met ras el hanout

ANDIJVIESTAMPPOT MET KROKANTE GEHAKTBAL:

andijviestamppot met gehaktballen

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook. Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.