pittige andijviestamppot

KokenKoken
pittige andijviestamppot
Deel met je vrienden:

pittige andijviestamppot

4 van 8 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo iets kruimige aardappelen geschild en in kleinere stukken gesneden
  • 150-200 milliliter lauwwarme melk
  • 50 gram roomboter
  • 75-100 gram belegen kaas in blokjes gesneden
  • snuf peper en zout
  • 1 groente bouillonblokje
  • snuf nootmuskaat
  • 250 gram rauwe andijvie fijngesneden

pittig uitgebakken spek met worst

  • 500 gram gerookte spekblokjes
  • 2 stuks varkensbraadworst
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel oestersaus

Instructies

  • Kook de aardappelen met 1 groentebouillonblokje gaar en giet deze af. Meng de aardappelen met de lauwwarme melk en 50 gram roomboter. Stamp dit tot een smeuïge puree. Voeg de fijngesneden andijvie toe en roer dit goed door de aardappelpuree. Breng op smaak met een snuf peper, zout en nootmuskaat. Roer er de kaasblokjes doorheen en klaar is je andijviestamppot.
  • Ondertussen dat de aardappels op het vuur staan, maak je de pittig uitgebakken spek met worst klaar: Verhit een heel klein scheutje olie in een hapjespan of wok. Bak de gerookte spekblokjes met de fijngesneden ui en rode peper voor ongeveer 3 minuten. Voeg de knoflook toe en 1 theelepel sambal badjak, bak dit kort mee. Knijp de varkensbraadworst uit en bak het vlees mee. Als dit gaar is en de spek krokant, dan voeg je 1 el ketjap manis en 1 el oestersaus toe. Bak dit ongeveer 1 minuutje mee.
  • Je kan het pittige spek-worst mengsel door de andijviestamppot mengen maar wij vinden het lekkerder om er los bovenop te serveren.