Krieltjes traybake met spruitjes en wortel. Een gezonde, simpele en makkelijk te maken avondmaaltijd. Gezond én lekker gaan dus heel goed samen.
Als je ons volgt op Instagram of Facebook dan weet je misschien al dat wij onderdeel zijn van de Dirk Squad. Dit houdt in dat wij regelmatig recepten maken met ingrediënten van Dirk Supermarkten.
Wij mochten weer een goedgevulde boodschappenbox ophalen en daar zaten heerlijke spruitjes in. In de koelkast had ik nog worteltjes liggen dus de keuze voor deze traybake was snel gemaakt.
Spruitjes
Ik weet dat er heel veel mensen zijn die spruitjes echt niet lekker vinden. Vaak hebben ze alleen nog niet op de juiste manier spruitjes gegeten.
Vroeger vond ik spruitjes ook echt smerig! Je at dan van die mega doorgekookte snotterige spruiten. Jakkes!! Wanneer je spruitjes in de oven bereid blijven ze stevig van structuur en blijft de smaak ook lekkerder.
Ook zijn tegenwoordig de spruitjes kleiner en lekkerder van smaak. Dus ook al denk je geen spruitjes te lusten, ik zou ze toch eens proberen.
Ook lekkere recepten met spruitjes zijn: spruitjes met pompoen uit de oven, spruitjes stamppot met pittig gehakt of maak eens de krieltjes ovenschotel met spruitjes en shoarma.
Beaudine eet heel erg graag deze traybake
Welke krieltjes gebruiken
Voor deze traybake gebruik ik voorgegaarde krieltjes. Voorheen kookte ik alsnog de krieltjes even kort voor. Tegenwoordig doe ik dit bijna nooit meer.
De energieprijzen zijn namelijk erg hoog en door ze gewoon meteen in de oven te zetten scheelt het je kosten, afwas én tijd!
Wil jij ook weten hoe je kan bezuinigen op je boodschappen? Lees dan eens mijn column “bezuinigen op je boodschappen”
Recept krieltjes traybake met spruitjes en wortel
Traybake met spruitjes en wortel
Equipment
- 1 bakplaat
Ingrediënten
- 350 gram spruitjes schoongemaakt en kontje verwijderd (indien nodig)
- 700 gram voorgekookte krieltjes
- 500 gram waspeen (kontjes afsnijden en dikke stukken halveren)
- 4 verse worsten
- scheutje olijfolie
SPECERIJEN MENGSEL
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/3 theelepel knoflookpoeder
- 1/3 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel bloem
- snuf pul biber of chilivlokken
- flinke snuf versgemalen zwarte peper of zout
EXTRA'S
- 30 gram geraspte Grana Padano
- pesto
- rucola optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng alle ingrediënten voor het specerijenmengsel.
- Verdeel over de bakplaat de krieltjes, spruitjes en wortel. Knijp de worst uit het velletje en verdeel ook over de bakplaat. Drizzle er een flinke scheut olie overheen en bestrooi met het specerijen mengsel.
- Bak de traybake in de oven voor 30 minuten. Bestrooi dan met de Grana Padano en zet voor 5-10 minuten terug in de oven.
- Verdeel vlak voor serveren een handje rucola en wat dotjes pesto over de traybake. Eet smakelijk!
Krieltjes traybake met spruitjes en wortel
O ja….nog een tip maar wel een ongezonde tip 🙂 Deze traybake is ook erg lekker met een klodder (Zaanse) mayonaise.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken