Kip in zoetzure saus zonder pakjes en zakjes

Kip in zoetzure saus zonder pakjes en zakjes

Whoeeee!!! Dat ik klaar was met deze kip in zoetzure saus maakte ik echt even een vreugdedansje. Vroeger at mijn vader altijd kip in zoetzure saus uit een blikje. Geen idee meer van welk merk het was maar eerlijk is eerlijk het was wel lekker. Het enige wat ik echt ontzettend smerig vond waren de stukjes ananas erin. Ik ben al niet zo’n liefhebber van (warm) fruit en al helemaal niet in hartige gerechten. Deze zelfgemaakte zoetzure saus was echt zo onwijs lekker, daar kan zelfs mijn herinnering niet tegenop. Trots belde ik ook meteen mijn moeder op om te vertellen dat ze binnenkort weer een keertje mogen komen eten. Niet dat ik mijn moeder hier een plezier mee ga doen, want die houdt hier helemaal niet van, dus voor haar zal ik iets anders moeten klaarmaken. Voor haar maak ik denk ik dan de chili kip klaar.

recept kip in zoetzure saus

Recept Afdrukken
kip in zoetzure saus
Maaltijd avondeten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
zoetzure saus
wat serveer je erbij?
Maaltijd avondeten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
zoetzure saus
wat serveer je erbij?
Instructies
  1. Kook de rijst of noodles gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Meng de eiwitten met 1 el maïzena en een snuf zwarte peper en zout. Voeg de gesneden kipfilet toe en meng dit door elkaar. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kleine mengkom.
  3. Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan. Bak de kip goudbruin met 1 tl chilipoeder (blijf wel roeren anders bakt de kip teveel aan elkaar door de maïzena) Voeg als de kip goudbruin is de paprika's, champignons, ui en knoflook toe en bak dit voor ongeveer 3-4 minuten. Voeg dan de saus toe en laat dit zonder deksel op de pan voor 10-15 minuten op middelhoog vuur pruttelen. Hierdoor zal de saus iets indikken. Bestrooi vlak voor serveren met de fijngesneden bosui.
Deel dit Recept

 

Kip in zoetzure saus zonder pakjes en zakjes

kip in zoetzure saus
Zelf kip in zoetzure saus maken zonder pakjes en zakjes is echt super simpel. Zelfs de kinderen hebben allebei goed meegegeten dit keer….en dat is echt een unicum. Wij aten het dit keer met rijst maar met noodles is het ook super lekker.
zelfgemaakte kip in zoetzure saus
Omdat wij niet van warm fruit houden, heb ik alleen het sap van het blikje ananas gebruikt. De ananas zelf hebben we met een bolletje roomijs als toetje gegeten….zonde om weg te gooien 😉

Onderstaande recepten met kip vind je misschien ook lekker