Kip in pittige pindasaus. Deze avondmaaltijd is echt zo ontzettend lekker en gelukkig ook heel snel te bereiden. Als dit niet smullen is.
Pittige pindasaus
kip in pittige pindasaus, één van onze favoriete combinaties. Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn wij gek op pikant eten, op kip en op pindasaus. Dit is echt een recept wat ons op het lijf geschreven is. Sinds onze blog Familie over de Kook hebben we nog nooit zoveel rijst gegeten, want ook dit recept aten wij weer met rijst.
Nu is deze kip in pittige pindasaus ook wel heel erg lekker met patat en ook op een (wit) pistoletje. Het is dus geen straf om eventueel een dubbele portie te maken!
Eet jij ook graag gerechten met pindasaus? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: gehaktballetjes in chipotle pindasaus, rijst met kip-ketjap en pindasaus of maak eens de noedels met krokante kip en pindasaus klaar.
recept kip in pittige pindasaus
kip in pindasaus
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet in blokjes gesneden
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2,5 cm verse gember geraspt
- 250 gram champignons in partjes gesneden
- 100 milliliter ketjap manis
- 6 eetlepels ketchup
- 4 eetlepels pindakaas
- 150 mililiter water
- 1 flinke eetlepel sambal badjak
- peper en zout
- olie
- handje gezouten pinda’s optioneel
Instructies
- Wanneer je het gerecht met rijst wilt eten, start dan met het koken van de rijst. Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking of klik op de link in ons artikel hoe je zelf luchtige rijst maakt.
WANNEER DE RIJST KOOKT BEGIN DAN OOK MET HET BAKKEN VAN DE KIP
- Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak de kip rondom goudbruin. Voeg de uien, gember, knoflook en champignons toe. Bak tot de champignons beginnen te kleuren. Voeg de ketjap manis, water en ketchup toe. Laat de kip 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg na 15 minuten de sambal badjak en pindakaas toe. Roer dit alles goed door en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng eventueel nog op smaak met zout en/of peper.
- Serveer de kip in pindasaus met de rijst en eventueel met een beetje grof gehakte pinda's. Ook erg lekker met een gekookt eitje en komkommer in zuur erbij. In plaats van pinda's kan je ook krokante uitjes gebruiken.
Wij aten deze kip in pindasaus met rijst, pinda’s, komkommer, een gekookt eitje, augurk en natuurlijk mag de kroepoek ook niet ontbreken 🙂
Dit recept gaat ons echt nooit vervelen. De kip is namelijk niet alleen lekker met rijst maar ook bij patat of op een pistoletje. Hopelijk ga jij net zo smullen van dit gerecht als wij thuis doen.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.