Vorig jaar heb ik voor B4men een super lekker bbq gerecht gemaakt. Namelijk een flatbread met kip gemarineerd in bier en een pittige biermayonaise. De gerechten die wij klaarmaken voor B4men moeten natuurlijk wel een beetje stoer en mannelijk zijn. Dit gerecht is zeker stoer en mannelijk! Neemt niet weg, dat ook ik en de kinderen het super lekker vonden. Dit gerecht is dus zeker geschikt voor de hele familie.
kip gemarineerd in bier
Dit gerecht is ontzettend makkelijk te maken. Het enige wat je een klein beetje nodig hebt is geduld. De kip is namelijk het lekkerst als hij een nachtje kan marineren. Wij hebben het gegeten op een zelfgemaakt flatbread. Wil je niet zelf fleatbread bakken (is maar 10 min werk hoor) dan kan je natuurlijk ook ander brood gebruiken. Het loont alleen wel om eventjes iets meer moeite te doen voor dit gerecht. Ik beloof je dat je er geen spijt van zult krijgen.
Ik zal de recepten afzonderlijk in dit artikel plaatsen. Je kan dan kiezen wat je zelf wilt maken of dat je bepaalde stappen overslaat en kant en klaar koopt. Houdt er wel rekening mee dat de kip minimaal 12 uur moet marineren!
Recepten voor de fleatbread met in bier gemarineerde kip en pittige biermayonaise
Ingrediënten
- 350 gram bloem
- 3,5 theelepels bakpoeder
- snufje zeezout
- 350 gram Griekse
Instructies
- Mix de bloem met het bakpoeder en een flinke snuf zeezout.
- Voeg de Griekse yoghurt toe en kneed tot je een smeuïg deeg hebt. Het deeg blijft iets plakkerig.
- Verdeel het deeg in 6 stukken. Bestrooi je werkblad met een flinke hoeveelheid bloem en druk de deegballen uit tot een ovale vorm van ongeveer 0.5 cm dik.
- Bak de fleatbread gaar op de bbq of in een grillpan. Dit neem ongeveer 2 minuten per kant in beslag.
kip gemarineerd in bier
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 750 gram kippendijen in grote stukken gesneden
- 1 flesje bier
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels gemberpoeder
- 2 theelepels uienpoeder
- 1,5 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1,5 eetlepel sambal badjak
- 2 eetlepels honing
Instructies
- Meng in een grote schaal het bier, de ketjap manis, gemberpoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, sambal en de honing
- Voeg de gesneden kippendijen toe en meng deze door de marinade. Dek de schaal af en zet in de koelkast voor minimaal 12 uur. Hoe langer hoe beter.
- Grill de kippendijen op de bbq op of in de grillpan gaar
Ingrediënten
- 4 grote eetlepels mayonaise
- snuf gemalen zwarte peper
- snuf zeezout
- 1 theelepel chilipeper
- 1 theelepel chilivlokken
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- 2,5 eetlepels bier
Instructies
- Alle ingrediënten mengen voor de mayonaise.
super lekker
Schrik niet van de hoeveelheid recepten. Zoveel werk is het namelijk niet en het is echt super lekker! Wij eten dit thuis heel erg graag en het staat dus ook regelmatig bij ons op het menu. Serveer het met uitgebakken spek, gesneden bosuitjes, komkommerblokjes en vers gesneden tomatenblokjes.
Eet Smakelijk!