pittige kip gemarineerd in sweet chilisaus en ananas

pittige kip gemarineerd in sweet chilisaus en ananas

Pittige kip gemarineerd in sweet chilisaus met ananas. Deze pittige kip spiesjes zijn echt “finger licking good”

Wij aten bij deze pittige kip, hoe kan het ook anders, zelfgemaakte patat. Wil je nu iets gezonder eten, (wat voor mij wel belangrijk gaat worden) dan kan je er natuurlijk ook een lekkere salade bij eten of serveer de kip bij bami of nasi. Dit recept vraagt alleen wel om een klein beetje geduld. De kip moet namelijk wel de tijd krijgen om te marineren. Maak daarom het liefste de kip een nachtje van te voren al klaar. Maar geloof me, het is het wachten waard!

Andere lekkere kipspiesjes zijn: Thaise kipspiesjes in kruidige kokosmelk, kipspiesjes met sinaasappel en sambal of maak eens de kipspiesjes met citroen en oregano klaar.

recept pittige kip gemarineerd in sweet chilisaus en ananas

pittige kip gemarineerd in sweet chilisaus en ananas

pittige kip in sweet chilisaus en ananas marinade

Vind jij dit recept lekker?
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram Kippendijen grof gesneden
  • 100 milliliter sweet chilisaus
  • 50 milliliter sap van ananas uit blik
  • 4 eetlepels honing
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 2 theelepels maïzena

Instructies

  • Meng alle ingrediënten en laat de kip minimaal een paar uur marineren. Hoe langer hoe lekkerder. Rijg de kip aan de houten prikkers. Verwarm in een steelpannetje de overgebleven marinade. Meng 2 theelepels maïzena met een heel klein beetje koud water en voeg dit toe aan de marinade. Verwarm kort mee. Smeer de saus over de kipspiezen maar houd een klein beetje apart. Grill de kip goudbruin en gaar op de bbq. (de kip moet een kerntemperatuur hebben van 70 graden) Als de kip klaar is smeer dan in met de overgebleven saus en grill nog even kort mee. Hierdoor krijg je een lekkere sticky kip.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

kip gemarineerd in sweet chilisaus en ananas

bbq pittige kip gemarineerd in sweet chilisaus en ananas
mmmm echt zo lekker! Voor extra pit strooi ik er altijd nog een klein beetje pul biber (soort chilivlokken) overheen. Check ook hoe goed mijn patat gelukt is 🙂 Daar krijg je toch meteen trek van! Ook Beaudine en Amaranthe hebben gesmuld, dus dat is helemaal een goed teken.
recept pittige kip van de bbq gemarineerd in sweet chilisaus en ananas
Omdat wij niet van warm fruit houden (in combinatie met hartig eten) heb ik alleen het sap van de ananas gebruikt. Vind jij warm fruit nu wel lekker, dan kan je natuurlijk altijd de ananas tussen de kip rijgen. Wij aten de ananas als toetje met vanille roomijs.