BBQ TIP: kip gemarineerd in Licor 43 met spek

KokenKoken
BBQ TIP: kip gemarineerd in Licor 43 met spek
Deel met je vrienden:

Deze super lekkere kip gemarineerd in Licor 43 was echt een feestje om eten. Dus ben jij ook zo gek op Licor 43? Dan zijn deze kipspiezen met spek echt een dikke aanrader! Het beloofd volgende week super lekker weer te worden, dus tijd om jezelf en vrienden/familie eventjes flink te verwennen. Hoe langer de kip in de marinade kan liggen hoe lekkerder. Het beste is dus om de avond voor je wilt gaan bbq’en al de kip klaar te maken. Om de kip nog lekkerder te maken, maakte ik er ook een dipsaus met Licor 43 bij. Als je dan toch flink aan het zondigen bent, dan meteen maar goed ook! Mocht je dat allemaal misschien toch iets teveel vinden, dan kan je ook de pittige sriracha mayonaise met krokante spek maken 🙂 

Recept kip gemarineerd in Licor 43

kip gemarineerd in Licor 43

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Porties: 8 spiesjes

Ingrediënten

  • 750 gram Kippendijen grote stukken gesneden
  • 200 gram plakjes gerookt ontbijtspek plakjes gehalveerd
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • flinke snuf zout
  • flinke snuf gemalen zwarte peper
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels sweet chilisaus
  • 1 rode peper fijngesneden
  • snuf chilipoeder optioneel
  • 40 milliliter Licor 43

Instructies

  • Meng alle ingrediënten met de kip en laat minimaal 4 uur intrekken. Zorg dat als je houten prikkers/stokjes gebruikt, je deze even in het water later weken. Anders blakeren ze helemaal zwart op de bbq. Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft dan rijg je de kipstukjes afwisselend met de spek op de prikker. (je zal mss niet alle spek nodig hebben)
  • Verwarm de bbq tot een temperatuur van 170 graden. De kipspiezen bereid je indirect. Dus niet boven de kolen....anders worden ze zwart van buiten en rauw van binnen! De kip duurt ongeveer 20 minuten om gaar te worden van binnen. Mocht je een kerntemperatuurmeter hebben, dan kan je heel goed checken of de kip gaar is. Deze moet namelijk 70 graden van binnen zijn. Heb je die niet, dan is het een kwestie van eventjes een stukje afsnijden en kijken of het gaar is.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Recept dipsaus met Licor 43

dipsaus met Licor 43

Voorbereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 2 minuten
Gang: avondeten, Lunch, Snack, Tussendoortje
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetelepels Griekse yoghurt
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • flinke snuf peper en zout
  • 1/2 rode peper fijngesneden, zaadjes verwijderd
  • 1 eetlepel sweet chilisaus
  • 1 eetlepel Licor 43
  • 1 theelepel citroensap

Instructies

  • Alles mengen en klaar is kees! Super snel en simpel.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Kipspiezen met Licor 43

Licor 43 kip bbq
De rolverdeling bij ons thuis! Ik maak het eten klaar en Jan Willem mag de bbq bedienen 🙂  Ik ben wel druk aan het oefenen met bbq’en, dus hopelijk kan ik het ook binnenkort zelf.
kipspiezen van de bbq met Licor 43
Dit ziet er toch super lekker uit!!! Ik krijg meteen weer trek om deze kipspiezen klaar te maken.
dipsaus met Licor 43
Ik maakte bij de kipspiezen ook een super lekker sausje met Licor 43. De saus is net als de kip, zowel zoetig als kruidig als pittig. Echt zoooooo lekker!!!
kip gemarineerd in Licor 43
De spek tussen de kip geeft het gerecht echt boem…smaak! Bestrooi eventueel nog met wat extra gemalen peper en een snuf zeezout. Finger Licking Good!

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker