hartige taart en quiche recepten: 13 variaties

hartige taart en quiche recepten: 13 variaties

Hartige taart en quiche recepten. Een hartige taart of quiche is altijd heerlijk om te eten en simpel om te maken. Je kunt ook eindeloos variëren met hartige taarten en quiches. Heb je lastige eters thuis? Maak een taart/quiche en succes gegarandeerd. Ideaal om verschillende soorten groente te gebruiken die normaal met lange tanden gegeten worden. Daarom heb ik voor jou 13 lekkere quiche en hartige taart recepten in een overzicht gezet.

Eet smakelijk alvast 😉

Bewaar onderstaande foto op je eigen Pinterest Pagina:

recepten hartige taart en quiche

hartige taart en quiche recepten

  • klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan

hartige taart met sperziebonen en gehakt

Deze hartige taart met sperziebonen en gehakt is heerlijk kruidig en super smeuïg. De keuze om sperziebonen te gebruiken in een hartige taart werd niet meteen door iedereen thuis gewaardeerd. Beaudine lust namelijk echt geen sperziebonen maar gelukkig was ze snel om na de eerste hap geproefd te hebben.

hartige taart met sperziebonen, gehakt en tomaat

quiche met witte asperges, chorizo en feta

Helaas zijn witte asperges niet het hele jaar verkrijgbaar. Gelukkig kan je deze quiche ook prima maken met groene asperges. De krokante kruimel topping die over deze quiche gaat, maakt het recept net even anders dan de standaard quiche recepten.

quiche met witte asperges, chorizo en feta

hartige taart met tonijn en prei

Nu kan ik enorm met de eer gaan strijken maar het idee van dit recept voor deze hartige taart komt eigenlijk van mijn foodie vriendin Domaine Malpas Kookt. Deze hartige taart met tonijn en prei breng je op smaak met citroen. Dit geeft het recept een heerlijk frisse kick!

hartige taart met tonijn en prei

hartige taart met wokgroente en kip shoarma

Soms komen uit flinke discussies thuis over het avondeten enorm lekkere recepten. Zo ook deze hartige taart met wokgroente en kipshoarma. De jonste wilde shoarma eten en de oudste wilde heel graag een wok maaltijd eten. Nadat ze nog net niet met elkaar op de vuist gingen maakte ik een besluit! Ze kregen allebei wat ze willen maar tegelijkertijd ook helemaal niet. Gelukkig viel het recept wel in de smaak en was het tijdens het avondeten de sfeer weer een stuk gezelliger in huis.

hartige taart met wokgroente en kip shoarma

Vegetarische quiche met spinazie en feta

Zodra je spinazie en feta samenvoegt kan een recept wat mij betreft al niet meer mislukken. Die twee ingrediënten samen vind ik….en gelukkig ook de rest van het gezin….zo ontzettend lekker. In deze vegetarische quiche mis je echt absoluut geen vlees.

quiche met spinazie

hartige taart met broccoli en paprika

Deze hartige taart met broccoli en paprika is nog steeds een favoriet thuis. Ondanks dat de kids niet zo van warme paprika houden eten ze dit gelukkig wel heel erg graag.

hartige broccoli taart met paprika

Hartige taart met prei en gehakt

Een “gouwe ouwe”, dat is deze hartige taart met prei en gehakt absoluut. Sinds ik namelijk met Jan Willem ben gaan samenwonen, inmiddels ruim 15 jaar geleden, maak ik al deze hartige taart. Dit recept verveelt ons nog steeds niet. Hopelijk ga jij van dit recept net zo genieten als wij doen.

hartige taart met gehakt en prei

Quiche met paprika en gehakt

Voor deze quiche met paprika en gehakt mag je mij dus echt wakker maken! Ik zou deze quiche zelfs wel in mijn eentje helemaal op kunnen eten. Dat doe ik natuurlijk niet, want dan heb ik ruzie met de weegschaal.

quiche met paprika en gehakt

hartige taart met shoarma en prei

Wil je eens gezond zondigen? Maak dan deze hartige taart met shoarma en prei. Natuurlijk is deze hartige taart niet mega gezond maar er gaan wel echt behoorlijk wat groenten in! Naast prei gaan er namelijk ook nog 3 paprika’s in. Tja en dat de shoarma, bladerdeeg, roomkaas en extra belegen kaas het iets ongezonder maken, dat moet je maar even op de koop toenemen 😉

hartige taart met shoarma en prei

hartige taart met broccoli, gehakt en spek

Thuis werd om het laatste stukje van deze hartige taart met broccoli, gehakt en spek gevochten. Dat is natuurlijk een ontzettend goed teken. Wil je dit recept iets gezonder maken, gebruik dan mager gehakt, een light roomkaas en een 30+ kaas.

broccoli taart met gehakt en spek

Andijvie hartige taart

Andijvie in een hartige taart? Is dat lekker? Ja! Dat is absoluut ontzettend lekker. Andijvie hoef je namelijk echt niet alleen maar als stamppot te eten.

hartige taart en quiche recepten: 13 variaties

Mexicaanse hartige taart

Mexicaanse hartige taart met gehakt, bonen, paprika, kruiden en heel veel kaas. Want zeg nu zelf, je kan toch nooit genoeg kaas eten 😉 Serveer deze Mexicaanse taart met een frisse Mexicaanse dipsaus en een simpele salade.

Mexicaanse hartige taart

Hartige taart met prei, ham en kaas

Deze hartige taart met prei, ham en kaas is heerlijk luchtig door de eieren maar tegelijkertijd ook heel romig door de roomkaas. Ik heb een bakje naturel roomkaas gebruikt maar ik denk dat het met een kruidenroomkaas ook erg lekker is. 

hartige taart met prei, ham en kaas

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken