60gramParrano Robusto kaaspoederof fijngeraspte grana padano
75gramgeraspte mozzarella
extra vierge olijfolie
Instructions
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de uien met de knoflook en blokjes paprika voor 5 minuten.
Voeg het gehakt toe samen met de gedroogde Italiaanse kruiden, snuf zwarte peper, snuf chilivlokken en een 1/2 verkruimeld bouillonblokje. Bak tot het gehakt goudbruin en gaar is.
Voeg de gezeefde tomaten, suiker, gnocchi, 30 gram van de fijn geraspte kaas, en 2/3 van de basilicum toe. Meng dit allemaal door de saus.
Schep alles in de ovenschaal, bestrooi met de rest van de Parrano en geraspte mozzarella en bak voor 12-15 minuten goudbruin in de oven. Laat de ovenschotel even een paar minuutjes iets afkoelen en bestrooi vlak voor serveren met de overgebleven basilicum. Eet smakelijk.
TIP: voeg eventueel nog blokjes courgette, blokjes aubergine of een flinke hand spinazie toe.