gnocchi in pittige tomatensaus ovenschotel

gnocchi in pittige tomatensaus ovenschotel
Deel met je vrienden:

Deze gnocchi in pittige tomatensaus ovenschotel is zowel lekker op een gure winterdag als tijdens een zwoele zomerse avond. Jan Willem en ik zijn allebei echt gek op Italiaans eten en wij eten dit dan ook zeer regelmatig thuis. Ik geef altijd wel mijn eigen draai aan bepaalde “Italiaanse” recepten. Wij houden nu eenmaal van pit en dit missen wij dan ook soms in bepaalde gerechten.  Deze gnocchi ovenschotel met tomatensaus zit bomvol smaak door een flinke scheut rode wijn, verse kruiden en groenten. Ook is deze gnocchi ovenschotel lekker pittig. Ben jij niet zo’n pittige eter, laat dan de rode peper en/of sambal weg.

Recept gnocchi in pittige tomatensaus ovenschotel

Gnocchi ovenschotel

3.5 van 12 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 1 ovenschotel

Ingrediënten

  • 500 gram gnocchi
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel bruine suiker optioneel
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje kastanje champignons
  • 1 rode peper
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • handje verse basilicum
  • handje verse bieslook
  • paar takjes rozemarijn
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 500 milliliter tomaten passata
  • 1 bol mozzarella
  • geraspte (Parmezaanse) kaas
  • flinke scheut rode wijn
  • 200 gram tomaatjes

Instructies

  • Snijd de peper, uien en knoflook fijn. Snijd de paprika en champignons in blokjes. Snijd een handje bieslook, basilicum en een paar takjes rozemarijn ook fijn en halveer de tomaatjes.
  • Verwarm een flinke scheut olie in een hapjespan met deksel. Fruit de uien, knoflook en rode peper met een klein beetje zout en peper. Voeg eventueel 1 eetlepel bruine suiker toe. (deze stap mag je overslaan als je geen suiker wilt gebruiken) Voeg vervolgens 1 eetlepel paprikapoeder, 2 theelepels kerriepoeder toe en bak kort mee.
  • Voeg dan de blokjes paprika en champignons toe en bak voor ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur mee. Voeg dan de verse kruiden, tomaten passata, een flinke scheut rode wijn en een 1/2 eetlepel sambal badjak toe. Roer dit alles goed door, breng op smaak met wat peper en zout en voeg de gehalveerde tomaatjes toe. Giet er nog een flinke scheut olijfolie bij, doe de deksel op de pan en laat de saus 30 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Kook de gnocchi gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 graden. Besprenkel de gnocchi met wat olijfolie tegen het plakken. Voeg de gnocchi toe aan de tomatensaus en roer het geheel even goed om. Vet een ovenschaal in en giet de pasta in de ovenschaal. Beleg met gescheurde mozzarella en bestrooi met flink wat (Parmezaanse) kaas. Bak de ovenschotel ongeveer 15 minuten. Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een knapperig kaaskorstje.

 Gnocchi ovenschotel

Deze pittige gnocchi ovenschotel is super lekker met extra veel kaas en verse basilicum.
Heerlijk met een rode Italiaanse wijn, verse geroosterd zelfbakken brood en Italiaanse worst.

 

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker