Feta dip met pistache. Deze romige opgeklopte feta dip met pistachenootjes maak je in nog geen 10 minuten klaar en daarna is het dippen maar.
Yum!! Wees gewaarschuwd….deze feta dip is echt zo ontzettend lekker. Ik denk dat je dit wekelijks wel wilt gaan klaarmaken.
Ben jij net zoals ons dol op feta, probeer dan ook eens de volgende recepten uit: tosti met tonijn en feta, bladerdeegkaas stengels met oude kaas en feta of maak eens de Griekse hotdogs met feta yoghurtsaus.
Feta dip met pistache
Ik zal meteen maar met de deur in huis vallen. Het enige nadeel van deze feta dip is de prijs tegenwoordig van pistachenoten.
Gelukkig heb ik wel meteen een tip om het iets aantrekkelijker te maken om deze dip te maken. Koop geen gepelde pistachenootjes maar pel eventueel zelf je pistachenootjes. Of nog beter….laat je kinderen pellen. Moet je alleen wel opletten dat er niet meer in hun mond terecht komt dan in een schaaltje 😉
Recept feta dip met pistache
Feta dip met pistache
Ingrediënten
- 50 gram pistachenootjes + extra
- 200 gram feta
- 1/2 citroen sap en rasp nodig
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1/2 teentje knoflook
- 4 grote blaadjes munt
- 7 gram basilicum
- 7 gram platte peterselie
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snufje chilivlokken
Instructies
- Mix in een keukenmachine de pistachenootjes tot deze kruimelig zijn.
- Voeg dan alle overige ingrediënten toe en mix tot je een romige feta dip krijgt. (voeg eventueel meer Griekse yoghurt toe indien nodig) TIP: voeg niet meteen al het sap van de halve citroen toe. Begin met een klein kneepje, want meer toevoegen kan altijd nog.
- Verdeel de feta dip over een bord, drizzle er extra vierge olijfolie overheen, bestrooi met fijngehakte pistache nootjes, eventueel nog extra fijngehakte verse kruiden en eventueel extra chilivlokken. Eet smakelijk!
Verse kruiden
Naast pistache breng ik de feta nog verder op smaak met knoflook, citroenrasp, beetje citroensap, snuf versgemalen zwarte peper, snufje chilivlokken en verse kruiden.
Ik gebruik namelijk ook nog verse basilicum, verse munt en verse platte peterselie. Door deze kruiden en de pistache krijgt de dip die mooie groene kleur.
TIP: ben je niet zo’n liefhebber van pit, laat dan de chilivlokken weg uit het recept.
Feta dip met pistache en verse kruiden
Ik ben benieuwd wat je van deze “groene” dip gaat vinden. Hopelijk ga je er net zo van smullen als wij doen. Wij eten deze dip graag bij een kom soep met ciabatta/stokbrood maar op een cracker met gerookte zalm is de dip ook erg lekker. Eigenlijk is deze dip bijna overal wel lekker bij en op 🙂
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.