feta dip met pistache

feta dip met pistache

Feta dip met pistache. Deze romige opgeklopte feta dip met pistachenootjes maak je in nog geen 10 minuten klaar en daarna is het dippen maar.

feta dip met pistache

Yum!! Wees gewaarschuwd….deze feta dip is echt zo ontzettend lekker. Ik denk dat je dit wekelijks wel wilt gaan klaarmaken.

Ben jij net zoals ons dol op feta, probeer dan ook eens de volgende recepten uit: tosti met tonijn en feta, bladerdeegkaas stengels met oude kaas en feta of maak eens de Griekse hotdogs met feta yoghurtsaus.

Feta dip met pistache

Ik zal meteen maar met de deur in huis vallen. Het enige nadeel van deze feta dip is de prijs tegenwoordig van pistachenoten.

Gelukkig heb ik wel meteen een tip om het iets aantrekkelijker te maken om deze dip te maken. Koop geen gepelde pistachenootjes maar pel eventueel zelf je pistachenootjes. Of nog beter….laat je kinderen pellen. Moet je alleen wel opletten dat er niet meer in hun mond terecht komt dan in een schaaltje 😉

Recept feta dip met pistache

feta dip met pistache

Feta dip met pistache

Deze super romige feta dip met pistache wordt nog lekkerder door de toevoeging van verse kruiden zoals basilicum, munt en peterselie.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Nederlands
Trefwoord: feta, feta dip, pistache, pistachenootjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 13 minuten
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 50 gram pistachenootjes + extra
  • 200 gram feta
  • 1/2 citroen sap en rasp nodig
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1/2 teentje knoflook
  • 4 grote blaadjes munt
  • 7 gram basilicum
  • 7 gram platte peterselie
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje chilivlokken

Instructies

  • Mix in een keukenmachine de pistachenootjes tot deze kruimelig zijn.
  • Voeg dan alle overige ingrediënten toe en mix tot je een romige feta dip krijgt.  (voeg eventueel meer Griekse yoghurt toe indien nodig)
    TIP: voeg niet meteen al het sap van de halve citroen toe. Begin met een klein kneepje, want meer toevoegen kan altijd nog.
  • Verdeel de feta dip over een bord, drizzle er extra vierge olijfolie overheen, bestrooi met fijngehakte pistache nootjes, eventueel nog extra fijngehakte verse kruiden en eventueel extra chilivlokken. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Verse kruiden

Naast pistache breng ik de feta nog verder op smaak met knoflook, citroenrasp, beetje citroensap, snuf versgemalen zwarte peper, snufje chilivlokken en verse kruiden.

Ik gebruik namelijk ook nog verse basilicum, verse munt en verse platte peterselie. Door deze kruiden en de pistache krijgt de dip die mooie groene kleur.

Feta dip met pistache en verse kruiden

Ik ben benieuwd wat je van deze “groene” dip gaat vinden. Hopelijk ga je er net zo van smullen als wij doen. Wij eten deze dip graag bij een kom soep met ciabatta/stokbrood maar op een cracker met gerookte zalm is de dip ook erg lekker. Eigenlijk is deze dip bijna overal wel lekker bij en op 🙂