Chocoladecake met hazelnootpasta. Een super simpel recept waar je op en top van gaat genieten. Voor het beslag van de chocoladecake maak ik gebruik van zowel cacaopoeder als grof gehakte chocolade. Hierdoor krijgt je cake een heerlijke smaak maar proef je af en toe ook lekker een stukje echte chocolade. Ik gebruik zelf meestal melkchocolade omdat onze kinderen pure chocolade niet zo lekker vinden. Voel je uiteraard vrij om een andere chocolade te gebruiken.
De topping is echt mega simpel!! De bovenkant van de cake smeer ik namelijk in met een hazelnootpasta. Ik gebruikte voor deze cake de hazelnootpasta van Bonne Maman. Deze hazelnootpasta kregen wij een tijdje terug in een cadeaubox opgestuurd om te proeven. Inmiddels is deze pasta echt een favoriet bij ons thuis. De hazelnootpasta heeft een heerlijke volle smaak zonder al te zoet te zijn. Misschien mag ik het niet zeggen maar hij heeft onze vorige favoriet Nutella absoluut van zijn troon gestoten.
recept chocoladecake met hazelnootpasta
Chocoladecake met hazelnootpasta
Equipment
- cakeblik
Ingrediënten
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram suiker
- snufje zout
- 4 eieren
- 50 milliter melk
- 50 gram cacaopoeder
- 100 gram chocolade grofgehakt
TOPPING
- hazelnootpasta
- chocolade geraspt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een cakeblik in met een beetje roomboter en bestrooi met een beetje bloem.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout en de cacaopoeder. Mix in een mengkom de roomboter met suiker. Mix dan één voor één de eieren erdoorheen. Spatel het zelfrijzend bakmeel mengsel erdoorheen samen met de melk en vervolgens de grof gehakte chocoladestukjes.
- Schep het cakebeslag in de cakevorm en bak in 50 tot 60 minuten gaar. De tijd is erg afhankelijk van je oven. Check dus al na 40 minuten. De cake is gaar wanneer een satéprikker er schoon uit komt. Laat de cake minimaal 10 minuten op een rooster afkoelen voordat je de cake uit zijn vorm haalt. Wanneer de cake voldoende is afgekoeld smeer dan een (dikke) laag hazelnootpasta over de bovenkant. Rasp er eventueel nog extra chocolade overheen.
- TIP: is je cake nog niet gaar maar begint hij te donker te worden, dek de cake dan af met een stukje aluminiumfolie.
Chocolade cake met hazelnootpasta
Deze chocoladecake met hazelnootpasta is pure verwennerij! Omdat onze kinderen dus niet van pure chocolade houden gebruik ik dit zelf bijna nooit. Voordeel zelf vind ik wel van pure chocolade dat het meer smaak geeft aan de cake. Het is natuurlijk ook erg lekker om er een drie soorten chocoladecake van te maken. Gebruik dan een combinatie van witte chocolade, melk chocolade en pure chocolade. O ja….meer chocolade gebruiken dan de 100 gram die ik voorschrijf in het recept kan overigens ook geen kwaad 😉
andere lekkere cake recepten
- klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan
KRUIDIGE WORTELCAKE MET ROOMKAASGLAZUUR:
BANANENBROOD/BANANENCAKE MET COURGETTE EN CHOCOLADE:
CAKE MET BLAUWE BESSEN EN CITROEN:
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken