Broodje Mexicaanse tuna melt. Je maakt deze tuna melt in 5 minuten klaar, daarna moet het nog 10 minuutjes in de oven en dan smullen maar.
Dit heerlijke broodje met Mexicaanse tonijnsalade en heel veel gesmolten kaas is echt smullen geblazen.
Mexicaanse tonijnsalade
Om deze Mexicaanse tuna melt te maken heb ik gewoon gebruik gemaakt van een blikje kant en klare Mexicaanse tonijnsalade van Princes. Dit blikje bevat naast tonijn ook nog stukjes wortel, kidneybonen, rode paprika en mais.
Wij kregen deze tonijn een tijdje terug opgestuurd in een perspakket en sindsdien zijn wij fan! Ik krijg dus niet betaald om zo enthousiast over dit blikje te vertellen 🙂 Ik maak manlief in ieder geval erg blij met dit broodje.
Je kunt alle kanten op met deze tonijnsalade. Naast dat het dus erg lekker is op een broodje met gesmolten kaas is het ook heerlijk om taco’s mee te vullen, een plaattaart mee te maken, over nacho’s te gebruiken of maak er een zomerse salade mee.
Welke kaas gebruiken
Zelf gebruik ik extra belegen kaas maar heel Mexicaans is dit natuurlijk niet 🙂 Je kunt uiteraard ook geraspte cheddar gebruiken. Wil je juist frissere smaken dan is een beetje feta ook erg lekker om voor de tuna melt te gebruiken.
Ga dus vooral zelf lekker experimenteren en laat je “Mexicaanse” tuna melt iedere keer weer anders smaken.
Recept broodje Mexicaanse tuna melt
Broodje Mexicaanse tuna melt
Ingrediënten
- 2 afbakbroodjes soort naar eigen smaak
- 1 blikje Mexicaanse tonijnsalade van het merk Princes
- 100 gram extra belegen kaas geraspt
- sriracha
- snuf versgemalen zwarte peper
- 1/2 avocado in blokjes gesneden
- 5 centimeter komkommer in blokjes gesneden (zonder zaadlijst)
- paar takjes koriander fijngehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de broodjes open en leg deze op de bakplaat.
- Verdeel over de opengesneden delen de geraspte kaas.
- Meng de tonijnsalade even door elkaar zodat de tonijn goed verdeeld is met de bonenmix.
- Verdeel over de onderkant van de broodjes de tonijnsalade. Drizzle er een beetje sriracha overheen en bestrooi met een snuf versgemalen zwarte peper.
- Bak de broodjes voor 8-10 minuten in de oven goudbruin.
- Verdeel over de onderkant van het broodje met de tonijnsalade de blokjes avocado, komkommer en fijngehakte koriander. Leg de bovenkant van het broodje erop en smullen maar!
- TIP: ben je geen liefhebber van koriander? Vervang dit dan voor (platte) peterselie.
broodje Mexicaanse tuna melt
Waarom moeilijk doen als het soms allemaal zo makkelijk kan zijn. Er is echt niets mis met af en toe kant en klare producten te gebruiken. Wij genieten in ieder geval regelmatig van dit heerlijke broodje.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.