hamburgerbroodjes zelf maken

hamburgerbroodjes zelf maken

hamburgerbroodjes zelf maken kost even tijd maar het is gelukkig niet heel veel werk. De tijd zit hem voornamelijk in het rijzen van het deeg. Het deeg moet namelijk 3 à 4 uur rijzen. Ik durf wel met zekerheid te zeggen dat als je eenmaal zelf deze hamburgerbroodjes gemaakt heb, je eigenlijk niet anders meer wilt. Het maakt je burger namelijk heel veel lekkerder! Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik ook niet altijd tijd heb hoor. Dus ook hier haal ik heus weleens kant en klare broodjes. Ssssssssst niet verder vertellen 😉

recept hamburgerbroodjes

hamburgerbroodjes

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 3 uur 20 minuten
Porties: 8 broodjes

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 300 milliliter melk
  • 80 gram gesmolten roomboter ongezouten
  • 1,5 eetlepel suiker
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • sesamzaadjes optioneel

Instructies

  • Meng in een keukenmachine of grote kom de bloem met een flinke snuf zout. Verwarm de melk tot deze lauwwarm is. Voeg 1 el suiker (honing), 1 zakje gist, 1 ei en de gesmolten boter roomboter toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de melk toe aan het bloem en kneed 5-6 minuten goed door. Als het deeg te nat blijft, voeg dan meer bloem toe. Het deeg moet wel redelijk plakkerig blijven. Ik kneed het liefst zelf mijn deeg maar je kan ook de keukenmachine het werk laten doen. Bestrooi een grote kom met bloem en leg het deeg hierin. Dek af met een warme theedoek en laat 3 a 4 uur op een warme plek rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrooi je werkblad met bloem en verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Rol de deegstukken tot mooie ronde broodjes. Klop 1 ei met een scheutje melk los en bestrijk de broodjes hiermee. Bestrooi eventueel met sesamzaadjes. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 minuten gaar en licht goudbruin.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Je kan ons echt wakker maken voor een goede burger. Als er in een restaurant een burger op het menu staat, dan nemen we sowieso een burger.

zelf hamburgerbroodjes maken

recept zelf hamburgerbroodjes maken
Zo zien de broodjes eruit voordat ze de oven in gaan.
recept zelf hamburgerbroodjes maken
De burgerbroodjes als ze uit de oven zijn. Deze broodjes zijn overigens niet alleen lekker met een burger erop. Ze zijn ook heerlijk met een dikke laag roomboter en aardbeienjam….zeker als ze nog een beetje warm zijn 🙂
recept zelf hamburgerbroodjes maken
Eén van onze favoriete burger is de krokante kipburger met sriracha mayonaise. Ook echt super simpel te maken en zoooooo lekker. Absoluut een aanrader!