Broodje gebakken ham met kerriemayonaise. Dit broodje is zo simpel te maken en is zo onwijs lekker. Verwen jezelf dus eens met dit broodje.
Gebakken ham
Ik maak heel vaak broodjes met gebakken ham. Door de ham eventjes op te bakken in een koekenpan krijgt de ham namelijk veel meer smaak. Welke ham je hiervoor gebruikt maakt eigenlijk niet zoveel uit. Gebruik dus vooral de ham die je normaal gesproken ook op je brood gebruikt. Dit keer bak ik de ham met een rood uitje, echt zo lekker! Dus vergeet een saaie boterham met koude ham maar maak echt een keertje een broodje met warme opgebakken ham.
Ik maak Jan Willem altijd erg blij wanneer hij binnenkomt na werk en er staat een heerlijk broodje op hem te wachten.
Eet jij ook graag een lekker broodje in de middag of avond? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: broodje boterhamworst met mosterdmayonaise, broodje rosbief met Vadouvan mayonaise of maak eens een heerlijke bagel met zalm en kruidenroomkaas klaar.
Recept broodje gebakken ham met kerriemayonaise
Broodje gebakken ham met kerriemayonaise
Ingrediënten
- 200 gram ham in stukjes gesneden
- 4 broodjes
- 1 rode ui in dunne halve ringen gesneden
- 75 gram oude kaas geraspt
- 2 tomaten in plakjes gesneden
- 1 stengel bosui fijngesneden en optioneel
- rucola
- klein klontje roomboter
KERRIEMAYONAISE
- 4 flinke eetlepels mayonaise
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel kurkuma
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snufje zout
- snufje chilivlokken
- klein scheutje water optioneel
Instructies
- – als je afbakbroodjes gebruikt, bak die dan als eerste af in de oven.
- Meng alle ingrediënten voor de kerriemayonaise. Maak de mayonaise naar wens eventueel iets dunner met een klein scheutje water.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en fruit de uien aan. Voeg de ham toe en bak de ham kort goudbruin mee.
- Smeer beide kanten van de broodjes in met een laagje kerriemayonaise. Beleg met een handje rucola, plakjes tomaat, geraspte kaas en de warm gebakken ham. Bestrooi eventueel nog een beetje fijngehakte bosui eroverheen en eet smakelijk 😋
Welke broodjes gebruiken
Tja, ook deze vraag is simpel te beantwoorden. Gebruik vooral een broodje wat jijzelf lekker vindt. Ik had in de kast nog afbakbroodjes liggen maar op een gewone boterham, stokbroodje of Italiaanse bol is het ook erg lekker. Niet te moeilijk doen dus!
Broodje gebakken ham met kerriemayonaise
Hopelijk ga jij net zo smullen van dit broodje gebakken ham met kerriemayonaise als wij regelmatig doen. Verwen jezelf een keertje tijdens de lunch of eet het broodje in de avond bij een kom soep.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.