Broodje gebakken ham met kerriemayonaise

Broodje gebakken ham met kerriemayonaise

Broodje gebakken ham met kerriemayonaise. Dit broodje is zo simpel te maken en is zo onwijs lekker. Verwen jezelf dus eens met dit broodje.

broodje gebakken ham met kerriemayonaise

Gebakken ham

Ik maak heel vaak broodjes met gebakken ham. Door de ham eventjes op te bakken in een koekenpan krijgt de ham namelijk veel meer smaak. Welke ham je hiervoor gebruikt maakt eigenlijk niet zoveel uit. Gebruik dus vooral de ham die je normaal gesproken ook op je brood gebruikt. Dit keer bak ik de ham met een rood uitje, echt zo lekker! Dus vergeet een saaie boterham met koude ham maar maak echt een keertje een broodje met warme opgebakken ham.

Eet jij ook graag een lekker broodje in de middag of avond? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: broodje boterhamworst met mosterdmayonaise, broodje rosbief met Vadouvan mayonaise of maak eens een heerlijke bagel met zalm en kruidenroomkaas klaar.

Recept broodje gebakken ham met kerriemayonaise

broodje gebakken ham met kerriemayonaise

Broodje gebakken ham met kerriemayonaise

Een broodje ham saaie kost? Nee hoor, probeer dit heerlijke broodje met warme gebakken ham en kerriemayonaise maar eens.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, brunch, Lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: broodje, gebakken ham, kerriemayonaise, lunch recepten, warme ham
Voorbereidingstijd: 7 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 12 minuten
Porties: 4 broodjes

Ingrediënten

  • 200 gram ham in stukjes gesneden
  • 4 broodjes
  • 1 rode ui in dunne halve ringen gesneden
  • 75 gram oude kaas geraspt
  • 2 tomaten in plakjes gesneden
  • 1 stengel bosui fijngesneden en optioneel
  • rucola
  • klein klontje roomboter

KERRIEMAYONAISE

  • 4 flinke eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • snufje chilivlokken
  • klein scheutje water optioneel

Instructies

  • – als je afbakbroodjes gebruikt, bak die dan als eerste af in de oven.
  • Meng alle ingrediënten voor de kerriemayonaise. Maak de mayonaise naar wens eventueel iets dunner met een klein scheutje water.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en fruit de uien aan. Voeg de ham toe en bak de ham kort goudbruin mee. 
  • Smeer beide kanten van de broodjes in met een laagje kerriemayonaise. Beleg met een handje rucola, plakjes tomaat, geraspte kaas en de warm gebakken ham. Bestrooi eventueel nog een beetje fijngehakte bosui eroverheen en eet smakelijk 😋
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Welke broodjes gebruiken

Tja, ook deze vraag is simpel te beantwoorden. Gebruik vooral een broodje wat jijzelf lekker vindt. Ik had in de kast nog afbakbroodjes liggen maar op een gewone boterham, stokbroodje of Italiaanse bol is het ook erg lekker. Niet te moeilijk doen dus!

Broodje gebakken ham met kerriemayonaise

broodje warme ham met kerrie-mayonaise