brioche met aubergine chutney en gepocheerd ei

brioche met aubergine chutney en gepocheerd ei

Ik heb echt een super lekker Paasontbijt idee voor je! Namelijk geroosterd brioche brood met een kruidige aubergine chutney en daarop een gepocheerd ei. Is weer eens iets anders dan de standaard afbakbroodjes toch 😉 Behalve dat dit ontbijtje heel lekker is, is het ook nog eens gezond. Wist je namelijk dat de aubergine ontzettend vezelrijk is. Het is daarbij ook een super makkelijke groente die enorm veelzijdig is en verrassend qua smaak. De aubergine kan je namelijk grillen, bakken, koken, pureren of vullen.

Let wel op dat dit gerecht een beetje voorbereiding vraagt. De kruidige aubergine chutney moet je namelijk een dag van te voren klaarmaken. De volgende dag ben je wel binnen 10 minuutjes klaar

De komende tijd gaan wij flink aan de slag met heerlijke aubergine recepten om jou ervan te overtuigen hoe lekker aubergine kan zijn. Ik weet zeker dat ik de grootste aubergine “hater” kan gaan overtuigen. Mijn eerste missie is een vriend van ons, die zegt echt geen aubergine te lusten omdat het “zo saai” is volgens hem. Speciaal voor hem ga ik een burger maken met aubergine. De aubergine komt dan in plaats van het vlees. Maar goed, we hebben het nu over dit heerlijke paasontbijt wat super simpel is om zelf te maken.

recept brioche brood en aubergine chutney met gepocheerd ei

paasontbijt: brioche met aubergine chutney en ei

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 dikke sneeën brioche brood
  • 4 eieren gepocheerd of zachtgekookt
  • zakje gemengde sla
  • snufje chilivlokken of pul biber
  • aubergine-tomaten chutney recept staat op de site

Instructies

  • Grill de dikke sneeën brioche brood even kort onder de grill of op een grillpan. (let wel op dat het brood niet aanbrand, doordat het brood veel suiker bevat, brand het sneller aan)
  • Pocheer de eieren of kook ze zacht. Om eieren te pocheren breng je een grote pan water tegen de kook aan. Vet 4 boterhammen zakjes in met een beetje olie. Breek de eieren in de zakjes en knoop ze dicht. (houdt een beetje lucht erbij) Leg de zakjes in het water en laat ze 5 minuten in het water. (niet laten koken....het water moet een klein beetje borrelen)
  • Leg een beetje gemengde sla op de geroosterde brioche broodjes. Smeer daarop een dikke laag aubergine chutney en leg daarop het gepocheerde of zacht gekookte ei. Bestrooi met een beetje peper en chilivlokken of pul biber.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

recept kruidige aubergine chutney met tomaat

kruidige aubergine chutney met tomaat

5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Keuken: Indiase
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 1 weckpotje

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine in kleine blokjes gesneden
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 trostomaten in kleine stukjes gesneden
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 centimeter verse gember geschild en fijngehakt
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 50 millilter sushi azijn gewone azijn kan ook
  • flinke snuf chilivlokken of pul biber
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • olie

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een stoofpan. Fruit de uien met de knoflook, gember en rode peper op niet te hoog vuur voor ongeveer 10 minuten. (de uien moeten dan lekker zacht al zijn)
  • Voeg de aubergine, tomaten, tomatenpuree, chililvlokken, uienpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, peper en zout toe. Roer dit goed door en laat voor 5 minuten zachtjes stoven. Schenk dan de azijn erbij samen met de suiker en roer ook dit even door. Laat het geheel nu zonder deksel op de pan zachtjes voor een uurtje stoven. Vergeet niet regelmatig om te scheppen. Breng eventueel nog extra op smaak met een beetje zout en/of peper.
  • Schep het geheel in een gesteriliseerd weckpotje. De chutney is dan tot 2 weken houdbaar. Als je meer azijn gebruikt is het langer houdbaar maar de chutney wordt dan wel zuurder van smaak.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

paasontbijt tip

paasontbijt met brioche brood, kruidige aubergine chutney met tomaat en een gepocheerd ei

De combinatie van het zoete geroosterde biroche brood met het kruidige van de aubergine chutney en het romige van het ei…..echt een heerlijke combinatie. Het blijft met een gepocheerd ei overings altijd spannend of het goed gaat 😉

Nu zeg ik wel paasontbijt tip maar dit recept kan natuurlijk ook met de (paas)lunch gegeten worden. Of wat dacht je van op een gewone heerlijke zonnige zondagmorgen. Om lekker te eten hoeft het natuurlijk niet per se Pasen te zijn 😉

paasontbijt met brioche brood, kruidige aubergine chutney met tomaat en een gepocheerd ei

Gelukkig is het ei geworden zoals ik hem het lekkerste vind….namelijk iets uitlopend maar het eiwit wel helemaal gestold. Whahaha oké en nu eerlijk….dit was de tweede poging! De eerste poging mislukte volkomen en was het eigeel ook helemaal gestold. Je kan uiteraard ook gewoon een zacht gekookt eitje gebruiken i.p.v een gepocheerd ei.

Wij willen de komende tijd jou laten ervaren dat de aubergine echt heel veelzijdig kan zijn om mee te koken. Door vaker voor aubergine als groente te kiezen kan je een vezelrijke, veelzijdige en verrassend lekkere maaltijd op tafel zetten, waar het hele gezin van kan genieten. Ik kan alvast dus verklappen, dat naast dit Paasontbijt, er nog een krokante aubergine burger op de blog komt maar ook een kruidige en romige vegetarische lasagne en een Oosters gevulde aubergine. Klinkt goed toch 🙂 Fijne Pasen en eet smakelijk. Wij zitten met Pasen heerijk een weekje in Spanje. Even genieten van de zon, lekker eten en rust.

Dit artikel is in samenwerking www.aubergine.nl. Door dit soort samenwerkingen kunnen wij jou op Familie over de Kook blijvend laten genieten van allemaal lekkere recepten.