paasontbijt: brioche met aubergine chutney en ei

paasontbijt: brioche met aubergine chutney en ei

paasontbijt: brioche met aubergine chutney en ei

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 dikke sneeën brioche brood
  • 4 eieren gepocheerd of zachtgekookt
  • zakje gemengde sla
  • snufje chilivlokken of pul biber
  • aubergine-tomaten chutney recept staat op de site

Instructies

  • Grill de dikke sneeën brioche brood even kort onder de grill of op een grillpan. (let wel op dat het brood niet aanbrand, doordat het brood veel suiker bevat, brand het sneller aan)
  • Pocheer de eieren of kook ze zacht. Om eieren te pocheren breng je een grote pan water tegen de kook aan. Vet 4 boterhammen zakjes in met een beetje olie. Breek de eieren in de zakjes en knoop ze dicht. (houdt een beetje lucht erbij) Leg de zakjes in het water en laat ze 5 minuten in het water. (niet laten koken....het water moet een klein beetje borrelen)
  • Leg een beetje gemengde sla op de geroosterde brioche broodjes. Smeer daarop een dikke laag aubergine chutney en leg daarop het gepocheerde of zacht gekookte ei. Bestrooi met een beetje peper en chilivlokken of pul biber.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer