kruidige aubergine chutney met tomaat

kruidige aubergine chutney met tomaat
Deel met je vrienden:

kruidige aubergine chutney met tomaat

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Keuken: Indiase
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 1 weckpotje

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine in kleine blokjes gesneden
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 trostomaten in kleine stukjes gesneden
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 centimeter verse gember geschild en fijngehakt
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 50 millilter sushi azijn gewone azijn kan ook
  • flinke snuf chilivlokken of pul biber
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • olie

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een stoofpan. Fruit de uien met de knoflook, gember en rode peper op niet te hoog vuur voor ongeveer 10 minuten. (de uien moeten dan lekker zacht al zijn)
  • Voeg de aubergine, tomaten, tomatenpuree, chililvlokken, uienpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, peper en zout toe. Roer dit goed door en laat voor 5 minuten zachtjes stoven. Schenk dan de azijn erbij samen met de suiker en roer ook dit even door. Laat het geheel nu zonder deksel op de pan zachtjes voor een uurtje stoven. Vergeet niet regelmatig om te scheppen. Breng eventueel nog extra op smaak met een beetje zout en/of peper.
  • Schep het geheel in een gesteriliseerd weckpotje. De chutney is dan tot 2 weken houdbaar. Als je meer azijn gebruikt is het langer houdbaar maar de chutney wordt dan wel zuurder van smaak.