Borrelbrood met gorgonzola en peer. Dit heerlijke gevulde stokbrood is echt super lekker en mega simpel om te maken en alles behalve een standaard borrelhapje.
Borrelen is iets wat wij graag doen in de weekenden. Toch zijn borrelhapjes vaak wel wat standaard. Ik heb de komende tijd verschillende borrelbroden op de blog staan die jouw borrel zullen opkrikken.
Borrelbrood met gorgonzola en peer
Dit borrelbrood is geΓ―nspireerd op de afbak stokbroden uit de supermarkt of van zo’n heerlijke kaas-uienbrood van de blog.
Dit keer ben ik wat meer los gegaan met een klassieke combinatie van gorgonzola en peer die dan weer heel verrassend is op een afbakbrood. Alleen de gorgonzola en peer is nog een beetje saai, de honing en walnoot geven het borrelbrood net even iets meer bite en smaak.
Recept borrelbrood met gorgonzola en peer
Borrelbrood met gorgonzola en peer
IngrediΓ«nten
- 1 afbak stokbrood ieder stokbrood is goed
- 1 peer in dunne plakjes gesneden
- 125 gram gorgonzola zachte smaak
- 2 eetlepels honing
- 10 walnoten 5 klein gesneden en 5 heel gelaten
- 75 gram jong belegen kaas geraspt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de bovenkant van het afbak stokbrood in zodat er 1 brede of 2 dunnere stroken ontstaan waar je het stokbrood kan vullen.
- Leg op een bakplaat een vel bakpapier en leg hierop alvast het stokbrood.
- Vul het brood eerst met 1 eetlepel honing, plakjes peer en brokkel dan gorgonzola eroverheen.
- Verdeel nu ook de klein gesneden walnoot over het brood.
- Je brood is nu inmiddels goed gevuld. Nu drizzle je er nog wat honing over en leg je de 5 hele walnoten op het brood. Als laatste strooi je de gerapte kaas over het brood.
- Bak het brood in ongeveer 8 minuten goudbruin. Laat het stokbrood iets afkoelen. Eet smakelijk!
Walnoten en honig voor crunch en zoetheid
De peer en gorgonzola zijn allebei wat smeuΓ―g van zichzelf en daarom is de walnoot voor wat crunch erg lekker. Natuurlijk kan je ook voor een ander nootje kiezen als je dit lekkerder vindt.
De honig geeft het brood een lekkere zoete smaak, wat weer echt heel erg goed past bij de smaak van gorgonzola en peer. Dit brood is heel erg lekker bij witte wijn, champagne of een lekker speciaal biertje. Liever geen alcohol? Bij fris of water is het brood natuurlijk ook erg lekker.
Borrelbrood met gorgonzola en peer
De komende tijd zal ik jullie vaker proberen te inspireren met meer lekkere varianten van het borrelbrood.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken